menu

понеделник, 25 август 2014 г.

СЛАДКА ПИТКА С МАРМАЛАД


продукти:


300мл.вряща вода
100мл.кондензирано мляко
500мл.кисело мляко /0.5 процента/
2с.л.захар
1ч.л.сол
2 яйца
7гр.суха мая
около1.250кг.брашно

ЗА НАМАЗВАНЕ:

6с.л.вода
3с.л.захар

приготвяне:


В топлото кондензирано мляко се сипва врящата вода.Добавяте киселото мляко от хладилника,захарта,яйцата,солта,маята и брашното по-малко.Замесва се тестото,и го оставете в намазана кесия с олио,за 3 часа в хладилник.
От тази доза има за 2 питки.Половината тесто разделете  на 3 части.От 1 част разточете кръг около 30 см.Сложете го в тава с хартия.Разрежете на 6/както при кифличките/,но не до средата.Краищата леко се подпъхват надолу за да има форма на цвете.Намажете тестото с мармалад.От втората част направете решетка/разточете тънка кора,нарежете я на ленти 1см. и ги сплетете /.Изрежете кръг от нея с големина около 12см,и я постовете в средата на цветето, намазано с мармалад.От третата част разточете кора,и я нарежете пак на ленти на около1,5см.От по 3 ленти сплитаме плитки,и ги редим по краищата като следваме линията на образувалото се цветенце.От останалото тесто,правете цветенца и листа.Редят се там където се допират плитката и решетката.
Направете смес от 3с.л.захар и 6с.л.вода.Сложете я на котлона,а след като заври я махате и намазвате питката.Без да втасва се пече на 180 градуса.











1 коментар:

Zu-zu погачице