menu

събота, 23 август 2014 г.

ПАТЛАДЖАН "PIZZETTE"






Продукти:

един голям патладжан
2 домата
2 скилидки чесън
2 бр. моцарела
кашкавал
олио
сол
вегета
магданоз


Приготвяне:


Парченцата на снимките са от цял голям патладжан, нарязан на колелца 1,5см.
Нареждат се в тавата на фурната и се поливат само с по-няколко капки олио, посоляват се.
Прави се смес от 2 домата /само месестата част / нарязани на ситно, 2 скилидки чесън на ситно, малко пресен магданоз на ситно, нарязана моцарела на малко кубчета.
На всяко парче се слага от сместа, поръсва се с малко кашкавал и се пече на 200 градуса!











4 коментара:

  1. Обожавам патладжана.
    Щом е запечен с някакъв вид сирене, става още по вкусен. Отново вкусно предложение!

    ОтговорИзтриване
  2. Патладжана предварително посолява ли си,за да излезе горчилката?

    ОтговорИзтриване
  3. И аз това питам–посолява ли се да излезе горчилката?

    ОтговорИзтриване

Банички

  • Кифли  05/07/2020 - 2 Comments
  • Бърза баница16/05/2016 - 5 Comments
  • сладкиш12/01/2015 - 9 Comments