menu

сряда, 10 септември 2014 г.

БАВАРСКИ ГЕВРЕЦИ




продукти:

800гр.брашно
200мл.топла вода
200мл.топло прясно мляко
20гр.мая
1с.л.захар
1с.л.сол
50мл.олио

за варене:

2л.вода
5-6ч.л.сода бикарбонат
1с.л.сол

още:

сусам

приготвяне:

В топлото прясно мляко и вода разтворете маята/без да шупва/.Добавете захар,сол,олио.Сипете сместа в пресято брашно и замесете меко тесто.Тестото/без да втасава/се разделя на 11 части /130гр./.Оформят се хубави топчета и се редят на плот намазан с малко олио/аз съм ги редила на намаслена хартия да си спестя чистенето/.Намазват се и от горе леко с олио.Оставете ги за около 10-15мин.Включете си фурната на 200 градуса.На котлона сложете съд с 2л.вода.Всяко топче тесто разделяте на 2.От всяка получена част правите два фитила 30 см.Усукват се един около друг и се събират в двата края/да образуват кръг/.Добре съединете да не се разтвори при варенето.Така всяко следващо.Във вече врящата вода добавете сода и сол.Пускате всяко едно геврече във водата за около 30-40 сек.Изваждeте ги с решетъчна лъжица в/у кухненска кърпа посипана със сусам.Редете ги в тава с хартия,със сусама на горе.Печем във вече загряната фурна на 200 градуса.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/































3 коментара:

  1. Какво да направя, за да останат хрупкави и утре? Или те не омекват като багела?

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня, Господ здраве да ти дава за всички тези вкусотии, които правиш и споделяш! Днес приготвих твоите баварски гевреци - невероятен вкус - веднага станаха любими на всички вкъщи! Благодаря ти от сърце!

    ОтговорИзтриване
  3. Ваня, благодаря ти за чудесната рецепта!
    Станаха много пухкави, мекички и невероятно вкусни, но това не е рецепта на баварски гевреци, ако имаш интерес ще ги направя специално заради тебе.
    Много се радвам, че открих твоя страхотен блог1
    Може да видиш как се получиха при мене: http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2015/02/sesam-laugenkranze.html

    Прегръдки и сладки сънища!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице