menu
понеделник, 8 септември 2014 г.
БАГЕЛ С МАСЛО
продукти:
550-600гр.брашно
1/2 мая/20гр./
1с.л.захар
1с.л.мед
1ч.л.сол
50гр.меко масло
300мл.топла вода
за варене:
1.500л.вода
3ч.л.сода бикарбонат
3ч.л.сол
Още:
сусам
приготвяне:
Замесете гладко тесто и го оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете на 14 равни части.Оформете хубави топчета.Всяко топче пускате за 30 секунди във вряща вода със сода и сол.Вадете ги на обложена тава с хартия и намазана с олио.Поръсете всяко със сусам,и с остър нож ги резнете на няколко места.Печем/без да втасват/ на 200 градуса до готовност.
Не ги покривайте за да останат хрупкави!
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1604681189771998/?notif_t=like
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
30/05/2015 - 0 Comments
01/05/2015 - 0 Comments
01/08/2019 - 3 Comments
Още утре ще ги пробвам,много ми харесаха :) Поздрави
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Много ме впечатлиха и съм им много навита да ги пробвам. Имам едно питане - може ли да се използва суха мая, вместо прясна?
ОтговорИзтриванеМоже,Петя.
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Хубав ден! :)
ОтговорИзтриванеТолкова са красиви,чак да ти е жал да ги хапнеш!
ОтговорИзтриване:)
Изглеждат невероятно! Утре ще пробвам и аз:)
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Ваня. Първо искам да Ви, благодаря за това, че Ви има. От Вас научавам толкова много неща, а и голяма част от нещата съм пробвала.Поводът да се обърна към Вас е подготовката на 40 дни от смъртта на свекърва ми. Искам да попитам, ще се запазят ли хрупкави багелите, ако ги приготвя днес за утре? Предварително Ви, благодаря! Успешен ден!!!
ОтговорИзтриванеМиличка да не се лъжем.До другия ден просто няма да са същите.
Изтриване