menu
петък, 12 септември 2014 г.
МАСЛЕНИ КИФЛИ
продукти за тестото:
1-1.100кг.брашно
2 яйца
250мл.топло прясно мляко
1ч.л.захар
1ч.л.сол
1 мая/42гр./
250мл.топла вода
150мл.олио
Още:
100гр.масло
яйце за намазване
плънка:
сирене
мармалад
нутела
и др.
приготвяне:
Замесете меко тесто и го оставете да втаса.Разделете го на 8 равни части и оформете от тях хубави топки.Оставете ги за 10-15мин.
Навийте кифлички с плънка по-желание.Редите ги в тава обложена с хартия и намазана обилно с масло на стайна температура.
Намажете ги с разбито яйце и печете на 200 градуса .
Рецепта от Марияна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 13/01/2015 - 0 Comments
- 20/12/2014 - 6 Comments
- 28/07/2015 - 0 Comments
Здравейте! Температурата на фурната 200° с вентилатор ли е, или без ?!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
С вентилатор!
ИзтриванеУсещам аромата на тези прелестни кифлички! Драга Ваня, аз съм Ваш почитател! Когато си записвам рецептите Ви , винаги се питам като дойде време до намазването с яйце, само жълтък ли имате предвид, или разбиваме цялото яйце!Вероятно питането ми звучи глупаво, но все пак ще ми бъде приятно да разбера тази тънкост!
ОтговорИзтриванеТези специално са намазани с цяло леко разбито яйце!
ОтговорИзтриванеВинаги пиша примерно,намазвам с жълтък,или жълтък с прясно мляко, или яйце
ИзтриванеМного благодаря!
Изтриване