menu

петък, 12 септември 2014 г.

МАСЛЕНИ КИФЛИ


продукти за тестото:

1-1.100кг.брашно
2 яйца
250мл.топло прясно мляко
1ч.л.захар
1ч.л.сол
1 мая/42гр./
250мл.топла вода
150мл.олио

Още:

100гр.масло
яйце за намазване

плънка:

сирене
мармалад
нутела
и др.

приготвяне:

Замесете меко тесто и го оставете да втаса.Разделете го на 8 равни части и оформете от тях хубави топки.Оставете ги за 10-15мин.


 
 Всяка част разточвате на кора 3-4мм. и режете на 4.


Навийте кифлички с плънка по-желание.Редите ги в тава обложена с хартия и намазана обилно с масло на стайна температура.



Намажете ги с разбито яйце и печете на 200 градуса .

















Рецепта от Марияна.

6 коментара:

  1. Здравейте! Температурата на фурната 200° с вентилатор ли е, или без ?!
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Усещам аромата на тези прелестни кифлички! Драга Ваня, аз съм Ваш почитател! Когато си записвам рецептите Ви , винаги се питам като дойде време до намазването с яйце, само жълтък ли имате предвид, или разбиваме цялото яйце!Вероятно питането ми звучи глупаво, но все пак ще ми бъде приятно да разбера тази тънкост!

    ОтговорИзтриване
  3. Тези специално са намазани с цяло леко разбито яйце!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Винаги пиша примерно,намазвам с жълтък,или жълтък с прясно мляко, или яйце

      Изтриване

Zu-zu погачице