menu
сряда, 3 септември 2014 г.
БАНИЦА С ЦАРЕВИЧНО БРАШНО
продукти:
4 листа кори за баница
500гр.извара
400гр.сирене
4 яйца
500гр.кисело мляко
400гр.царевично брашно
1ч.л.сол
още:
масло
олио
прясно мляко
приготвяне:
Разделете белтъци от жълтъци.Към жълтъците добавете извара,сирене,кисело мляко,царевично брашно.Разбийте на сняг белтъците и ги прибавете към сместа с царевично брашно.
Съд 25-35см.намажете с масло и наредете корите за баница така,че да покриват стените и дъното на съда.
Сипете сместа и покрийте с корите.
Посипете с 2-3слолио.
Печем на 200 градуса.Готовата баница напръскайте с малко прясно мляко,и я върнете за 3 мин. в изгасена фурна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
09/09/2017 - 14 Comments
27/01/2016 - 9 Comments
05/02/2022 - 0 Comments
Здравейте! Може ли да се приготви с царевичен грис?
ОтговорИзтриване