menu
петък, 5 септември 2014 г.
КРЕМ КАРАМЕЛ С МАКАРОНИ
продукти:
400гр.сварени и изцедени макарони
100гр.захар за карамела
1л.прясно мляко
200гр.захар
6 яйца
1 ванилия
приготвяне:
Макароните се сваряват и изцеждат.Захарта се карамелизира и излива в съда в който ще печете.Прясното мляко леко се затопля и в него се изсипва захарта.Разбърква се до пълното и разтопяване.Прибавят се разбитите яйца и макарони.Сместа сипваме в/у карамела.Печем на 160 градуса на водна баня.
Рецептата е на Петя Славчева с леки промени от моя страна!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
16/11/2015 - 1 Comments
27/03/2020 - 2 Comments
21/04/2021 - 2 Comments
Страхотни са!И аз ги правя горе-долу по същият начин,но слагам и крема сирене.
ОтговорИзтриване