menu

петък, 5 септември 2014 г.

КРЕМ КАРАМЕЛ С МАКАРОНИ



продукти:

400гр.сварени и изцедени макарони
100гр.захар за карамела

1л.прясно мляко
200гр.захар
6 яйца
1 ванилия

приготвяне:

Макароните се сваряват и изцеждат.Захарта се карамелизира и излива в съда в който ще печете.Прясното мляко леко се затопля и в него се изсипва захарта.Разбърква се до пълното и разтопяване.Прибавят се разбитите яйца и макарони.Сместа сипваме в/у карамела.Печем на 160 градуса на водна баня.











Рецептата  е на Петя Славчева с леки промени от моя страна!

1 коментар:

  1. Страхотни са!И аз ги правя горе-долу по същият начин,но слагам и крема сирене.

    ОтговорИзтриване

Банички

  • Сусамени балончета 08/11/2020 - 0 Comments
  • Пухкави печива06/02/2019 - 3 Comments
  • БАВАРСКА ПОГАЧА12/10/2014 - 0 Comments