menu
четвъртък, 18 септември 2014 г.
БАКЛАВА-БАНИЦА С ЛОКУМ И ОРЕХИ
продукти:
500гр.тънки кори/моя е 13 листа/
400гр.локум
200гр.смлени орехи/на ситно нарязани или на едро смлени/
за намазване на корите:
2 яйца
200гр.захар
200мл.олио
200гр.кисело мляко
200гр.брашно
1 бакпулвер
сироп:
400гр.захар
600мл.вода
1 ванилия
сока на половин лимон/аз не съм слагала/
приготвяне:
В съд на котлона сложете захар,вода и ванилия да поври за около 20 мин.Готовия сироп за заливане оставете да изстине/аз съм го сварила от предната вечер/.
С миксер леко се разбивате яйцата със захарта.Добавете олио,кисело мляко и смесено брашно с бакпулвер.
Взимате една кора.Намажете я с 2-3с.л.лъжици от сместа.В/у нея слагате втора кора и тя се маже с 2-3с.л.от сместа.Слагате и 3 кора,намазвате я.В края който е към вас посипвате в линия орехи и нарязан локум на ситно.Завивате на руло и го прехвърляте в тава тава застлана с хартия за печене.Така получавате 3 рула с по 3 кори,и четвърто с 4 кори.Преди печене ги намажете с 2-3с.л.от сместа.Готовите рула печете на 180 градуса за около 25-30мин.Изпечената баклава оставете да изстинe.
Нарежете я на желани от вас парчета.Прехвърлете я подходящ съд за заливане,и я залейте с хладния сироп.Оставете да опие сиропа/5-10мин/,извадете я от сиропа и се насладете.
Рецепта на Дана Дробняк
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
29/08/2019 - 2 Comments
17/02/2016 - 2 Comments
06/06/2020 - 3 Comments
Невероятна е!Аз я правя вече няколко пъти!
ОтговорИзтриване