menu

събота, 6 септември 2014 г.

МЕДЕНКИ



продукти:

3 яйца
200гр.захар
6с.л.мед
220мл.олио
1с.л.сода бикарбонат/равна/
канела на вкус/може и без/
около 700гр.брашно за меко тесто

приготвяне:

В съд с миксер разбивате яйца,захар,мед,сода,олио.Добавете и брашно да се получи меко тесто колкото да може да се направят топчета без да се разливат.Редете топчетата/45гр/ на тава обложена с хартия,като оставяте разстояние м/у тях.Печем на 150 градуса около 20 мин.



Внимателно с брашното.Тестото не трябва да е рядко а,като направите топче да не се разлива!!!

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА

https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1531727310400720/?notif_t=group_comment_reply














по рецепта на Невенка Гърбич

1 коментар:

  1. Здравейте,
    Много апетитно изглеждат меденките. Имам въпрос, колко време им е трайността. Мога ли да ги приготвя сега примерно и за Коледа да стават за ядене?
    Благодаря предварително за отговора.

    ОтговорИзтриване

Банички

  • ВИЕНСКИ КРОАСАНИ24/03/2015 - 26 Comments
  • Най-вкусното агнешко 11/04/2020 - 2 Comments
  • БЪРЗА ПИЦА13/11/2015 - 4 Comments