menu
вторник, 7 октомври 2014 г.
ПАМУК РОГЧЕТА
продукти:
250мл.топло прясно мляко
50мл.топла вода
650гр.брашно
1/2 мая/21гр/
1/2 пакетче бакпулвер
1 ч.л.захар
1 ч.л.сол
1 яйце
1 жълтък
100мл.олио
още:
1 яйце за намазване
микс семена
50 гр.масло
приготвяне:
В съд за месене пресейте 500гр.от брашното,бакпулвер и сол.В част от топлото прясно мляко сложете маята,захарта и 1с.л.от останалото брашно и оставете да шупне.Добавете към пресятото брашно шупналата мая,останалото прясно мляко,вода,яйце и жълтък.Замесете много меко тесто и към него постепенно добавете 100 мл.олио.Добавете и останалото брашно.Мекото тесто оставете за 1 час да втаса.
Втасалото тесто разделете на 23 равни части/48 гр/.От всяка част разточвате елипса която срязвате в едната страна на няколко места,но не до края.От другата страна,слагате парченце масло и завивате на руло.Редите ги в тава обложена с хартия.Намазвате ги с леко разбито яйце и посипвате с микс семена.Печем на 180 градуса/без да втасват/.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 20/12/2014 - 6 Comments
- 12/01/2016 - 0 Comments
- 02/05/2016 - 0 Comments
Ваня,направих рогчетата.Сложих им пълнеж от сиренеце и станаха чудесни.Благодаря за рецептата!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за прекрасната рецепта. Днес направих рогчета та с плънка от кашкавал и салам уникални са.
ОтговорИзтриванеМоже ли да се ползва тестото за пица
ОтговорИзтриване