menu

сряда, 8 октомври 2014 г.

ТОРТА "КИНДЕР ПИНГВИН"


продукти за блата:

6 яйца
6с.л.захар
6с.л.брашно
1 бакпулвер
4с.л.какао
6с.л.топла вода

продукти за крема:

750мл.сладка сметана/ако нямате сладка сметана,добавете 5с.л.пудра захар
100мл.прясно мляко
2 пакетчета желатин/20гр/

продукти за ганаш:

150гр.масло
100гр.шоколад за готвене
5с.л.захар
6с.л.прясно мляко

още:

50гр.шоколад за декорация
бисквити или бишкоти/не е задължително/аз съм използвала"котешки езичета"

приготвяне на блата:

Отделете белтъци от жълтъци.Разбийте жълтъците със захарта и добавете топлата вода.Сместа изсипете към предварително разбитите белтъци на сняг.Добавете какао и пресятото брашно смесено с бакпулвер.Сместа сипете в обложена тава с хартия/26см./.Печем на 180 градуса около 20 мин.Готовия блат извадете от тавата и го оставете да изстине.След изстиване го разрежете на две.

приготвяне на ганаш:

В съд на котлона на тих огън сложете масло,ситно нарязан или настърган шоколад,захар и прясно мляко,След като всички продукти се разтопят,махнете съда от котлона и оставете да изстине.



приготвяне на крема:

В съд на котлона на тих огън сложете 100мл.прясно мляко и 20гр.желатин,да се разтопи без да завира.Махнете от котлона и оставете сместа да изстине.Разбийте сметаната/ако не е сладка добавете 5с.л.пудра захар/.Към нея добавете и изстиналата смес от мляко и желатин.



сглобяване на тортата:

Сложете едната половина от блата в пръстен за торта на поднос.В/у него сипете половината от крема.В/у крема изсипваме половината от  ганаша.Затваряме с другия блат.Изсипваме  останалото количество крем и пак в/у него останалия ганаш..Оставете тортата в хладилника за около час.Махнете формата и настържете в/у тортата обилно шоколад.Облепете я отстрани с бишкоти или бисквити.Върнете торта в хладилника за около 5-6 часа.










http://www.kinderpingui.de/Pages/Produkte.aspx

1 коментар:

Zu-zu погачице