menu
неделя, 12 октомври 2014 г.
БАВАРСКА ПОГАЧА
продукти:
1кг.брашно
500мл.топла вода
1 мая/42гр/
1с.л.сол
100мл.олио
още:
1л.вода
2с.л.сода бикарбонат
1с.л.сол
сусам
приготвяне:
В пресятото брашно натрошете маята.Добавете сол и вода.Замесете тесто и постепенно добавете олиото.Оставете тестото да втаса.
Втасалото тесто разделете на 13 равни части.Оформете хубави топчетa.Пускайте топчетата във врящата вода със сода бикарбонат и сол.Варетe ги 30-40сек.Вадете ги на кухненска кърпа или хартия.След това ги редете в тава/30см/с хартия за печене,намазана с олио.Печете на 180 градуса до кафеникав цвят.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
14/09/2014 - 5 Comments
27/11/2015 - 12 Comments
11/11/2015 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар