menu
неделя, 12 октомври 2014 г.
ИЧЛЕРИ
продукти за блата:
4 яйца
4с.л.захар
4с.л.брашно
1с.л.какао/равна/
1с.л.олио
продукти за крема:
8 белтъка
400гр.захар+160гр.захар
вода
за декорация:
150гр.шоколад
4с.л.олио
приготвяне на блата:
Разбийте жълтъците с 2с.л.захар и отделно белтъците с останалите 2с.л.захар.Към белтъците добавете разбитите жълтъци.Постепенно добавете към сместа и смесеното брашно с какао и олио.Готовата смес сипете в тава покрита с хартия/размажете я така.че да бъде един пръст дебела/ и печете на 180 градуса около 20 мин.Готовият блат оставете а изстине.Нарежете го на кръгове с помощта на чаша/10см./.
приготвяне на крема:
В малък съд на котлона сипете 400гр.захар и сипете в нея толкова вода колкото да се покрие захарта!След като сиропа почне да прави балончета намалете малко котлона.Оставете го да ври.
Разбийте 8 белтъка и 160гр.захар на пухкав сняг.
За да проверите дали е сиропа готов,вземете една вилица и я намокрете със студена вода.Веднага я топнете в сиропа и я извадете.Духнете в нея и ако се направи балон сиропа е готов.
Готовия сироп сипвате към разбитите белтъци с не прекъснато бъркане с миксера.Продължете да бъркате с миксера поне още 10 мин.
Оставете крема леко да изстине.Напълнете си шприц с крема шприцайте в/у всяко изрязано кръгче блат.
Разтопете шоколад с 4с.л.олио на водна баня или 40 сек.в микровълнова и прилейте в/у ичлери.Оставете в хладилника да се стегнат и охладят.
Рецептата е от тук!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 17/03/2020 - 0 Comments
- 20/12/2014 - 6 Comments
- 15/04/2019 - 1 Comments
Ваня, прекрасни са тези ичлери!
ОтговорИзтриванеКопнах си рецептата, задължително ще се пробват.
Поздрави!
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриване