menu
сряда, 15 октомври 2014 г.
ПИТКИ С МРЕЖИЧКА
продукти:
1.250-1.300кг.брашно/за твърдо тесто/
300мл.топло прясно мляко
400мл.топла вода
100мл.олио
1 мая/42гр/
1с.л.захар
1с.л.сол
200гр.масло
още:
яйце за намазване
приготвяне:
Разтворете маята в топлото прясно мляко.Добавете захар и 1с.л.от брашното.Оставете сместа да шупне.
В съд пресейте брашното.Добавете сол,топла вода,олио и шупналата мая.Замесете твърдо тесто!!!Оставете тестото да втасва на топло място.
Към втасалото тесто добавете 200гр.настъргано масло/директно от хладилника/ и го омесете хубаво в тестото.
Оставете тестото пак да втаса.
Втасалото тесто правете на хубави топчета,еднакви по-голимина.Малка част от тестото разточете на кора,и режете мрежа с валяка за тесто/добавете още брашно към тази част тесто за да може да го режете с валяка,a от горе го посипвайте с брашно/.Всяко топче "обличате"в мрежата.В долната част към тавата малко стиснете тестото на мрежата да не се разтвори.Редете в тава с хартия за печене.Оставете питките малко да втасат/10мин/.Намажете с леко разбито яйце.Печем на 200 градуса.
Идеята за направата на питките видях от питата на Asya Kostova,за което и благодаря.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
30/03/2019 - 1 Comments
05/08/2016 - 1 Comments
19/06/2015 - 2 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар