menu

петък, 17 октомври 2014 г.

МАСЛЕН СЛАДКИШ С ЯБЪЛКИ




продукти:

250гр.масло или маргарин на стайна температура
250гр.захар
30с.л.брашно/500гр/
1 ванилия
1 бакпулвер
4 яйца

4 ябълки
1 лимон

мармалад/сироп/

приготвяне:

Разбийте 4 яйца с миксер.Добавете мекото масло и захар,ванилия.Бъркайте до получаване на хомогенна смес.Постепенно добавете и брашното смесено с бакпулвер.
Получената смес сипете в тава /20-22см/намазана с олио и посипана с брашно.
Обелете 4 ябълки и ги разрежете на две.Всяка половина нарязвате на полумесеци 5мм.Напръсквате ги с лимонов сок и нареждате в/у сладкиша,като леко ги притискате на долу.
Пече се 20 мин.на 200 градуса,и се намалява на 180 градуса за още 30 мин.
Топлия сладкиш полейте със сладко или сироп по ваш избор/моя е от дюли/.




Благодаря на Emilio за прекрасната рецепта!

2 коментара:

Zu-zu погачице