menu
понеделник, 3 ноември 2014 г.
КЕКС С КРЕМ
продукти:
5 яйца
250гр.захар
100мл.олио
100мл.прясно мляко
250гр.брашно
1 бакпулвер
3с.л.какао
1 ванилия
продукти за крема:
1л.прясно мляко
3 пудинга ванилия/ВСЯКО 37 ГР/
10с.л.захар
приготвяне:
В част от прясното мляко си разтваряме пудинга.Сипваме сместа към врящото мляко и захар.Варим до сгъстяване на крема.Оставяме на страни докато си приготвим сместа за кекса.
Разделяме белтъци от жълтъци.Към белтъците добавяме 250гр.захар и разбиваме на пухкав сняг.Прибавете жълтъците,прясното мляко,олио и разбърквате до еднородна смес.Добавяме и предварително смесеното брашно с бакпулвер,какао и ванилия.Разбъркваме/без миксер/ с плавни движения от долу на горе.Готовата смес изсипваме в кексова форма намазана с олио/ако лепи и с брашно/.С помоща на лъжица сипваме от крема в кексовата смес.Печем на 200 градуса за около 30 мин/проверявайте с клечка/.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
ПО РЕЦЕПТА НА Г-ЖА RANKOVIC
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 25/11/2017 - 30 Comments
- 13/03/2017 - 4 Comments
- 22/05/2016 - 11 Comments
Ванче, страхотен кекс!
ОтговорИзтриванеЗдравейте!На картинките кекса изглежда превъзходен.
ОтговорИзтриванеОпитах се да го направя,но беше пълен провал.Направих половин доза крем защото формата за кекс ми е продълговата и по-малка.
Може ли да ми кажете след като изкарате кекса от фурната, кога точно го вадите от формата.Защото може би избързах,още докато беше топъл опитах да го извадя и то протече,а и също не беше изпечен сигурно добре.Пекох 35 минути,сигурно е трябвало повече да пека.
Дайте ми съвет моля ви,защото ми харесва.
Оставих го 15 мин във формата,а щом крема ви се е разтекъл не сте сложили точното количество пудинг.
ИзтриванеАз да си призная,не съм го правила с пудинг,а направих крем "Ванилия",беше гъст колкото вашия на снимката.Но, ако трябва ще го направя с пудинг.
ОтговорИзтриванеПробвайте с пудинг и то с точното количество.Защото имах няколко запитвания,защо им се разтекъл крема а те го правили с едно пакетче пудинг/37гр/.
ИзтриванеAко не сте сигурни дали е готов,просто го покрийте с фолио и го оставете за още 10 мин да се пече.Не го вадете веднага от формата.
ИзтриванеВ момента го пека , а красивата декорация дали е разтопен шоколад ?! ;)
ОтговорИзтриванеДА,ТОВА Е РАЗТОПЕН ШОКОЛАД!
ИзтриванеКрема се сипва най-отдолу,така ли?
ОтговорИзтриванеИмам/ колкото и нескромно да звучи/ доста голям опит в сладкарството . Направих кекса по рецептата ,дори пудинга беше 120 г /3. пакетчета по 40 г / . За да не изтече пудинга трябва да изстине напълно ,за да втвърди . Това в никакъв случай не може да стане за 15 мин.,трябват часове ,за да изстине. След това се освобождава от формата и кекса се украсява .Сега вече като се нареже ефекта е като този на снимката ,приложена към рецептата. В отговор на Анонимен - крема се сипва отгоре върху кексовата смес,а когато се изпече и се обърне остава отдолу.
ИзтриванеКекса на снимките е разрязан топъл.Дори се вижда да крема не е стегнат.Ние в къщи сме винаги така нетърпеливи.
ИзтриванеНаправих този кекс днес, спазих всичко и не съм особено очарован - изсипах кашата във формата за кекс и сложих малко крем, кремът падна на дъното, изсипах цялата смес и тогава сложих крема, изпекох и кремът е долу, не ми изглежда ефектно. Кашата е по-лека от крема и кремът пада долу..
ОтговорИзтриванеIzglejda mnogo vkusno.sachetanieto krem s keks.moq vaprose-kolko vreme se peche Na kolko gradusa?pros to Islam spopuchluv da stake.obrashtash life keksa ili samo formata se maxa?
ОтговорИзтриванеНяколко пъти правих този кекс миналата година и сако веднъж ми се разтече крема(не първия, дори не и втория, а третия път ) и знам защо, но иначе рецептата е точна и кекс става превъзходен.Със сигурност и тази година ще го правя и то не веднъж.
ОтговорИзтриванеПравя кекса вече няколко пъти и се получава добре, но след като изсипя крема той винаги пада на дъното на формата и след като го обърна вече в готово състояние крема се оказва отгоре. Въпросът ми е защо при мен се получава така, а не както в оригиналната рецепта? Къде греша?
ОтговорИзтриване