menu
сряда, 12 ноември 2014 г.
НАЙ КИФЛИЧКИ
ПРОДУКТИ:
250 гр.брашно тип 700/за пица/
200 гр.брашно
20 гр.мая
125 мл.прясна мляко
125 мл.вода
50 мл.олио
1 с.л.захар
1 с.л.сол
още:
50 гр.масло
за намазване:
1 яйце
1 с.л.олио
приготвяне:
В съд за месене сложете топлото прясно мляко,топлата вода,маята и захар,олио.Разбъркайте до пълното разтваряне на маята.Добавете и половината /225гр/от предварително смесените два вида брашна със сол.Оставете сместа за 20 мин.Към нея добавете и останалото брашно и замесете меко тесто.
Разделете тестото на 2 части.От всяка част разточете правоъгълна кора 3мм.Намажете с масло на стайна температура.Нарежете я на триъгълници и завивайте кифлички.Редете ги в тава с хартия.Оставете ги за 40 мин.Намажете ги с разбито яйце с олио и печете на 200 градуса.
р.s.Брашното тип 700 ги прави много меки и въздушни.Купете си го няма да съжалявате.Ако ви останат кифлички/в което се съмнявам/замразете ги,при нужда ги извадете да се размразят и леко ги затоплете във фурната.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
18/07/2020 - 0 Comments
16/02/2018 - 3 Comments
17/11/2019 - 1 Comments
Jav sam uvek ZA
ОтговорИзтриванеЧудесни кифлички,Ванче!Нищо не може да ти се опре.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
могат ли да се направят с брашно тип 500?
ОтговорИзтриванеМОЖЕ ДА!
ИзтриванеМоже ли да се направят с 2пакетчета суха мая или 3 да са
ОтговорИзтриване