menu
четвъртък, 4 декември 2014 г.
ПИРОЖКИ С НУТЕЛА
продукти за тестото:
20 гр.мая
1 с.л.захар
220 мл.топла вода
1/2 ч.л.сол
390 гр.брашно
още:
1 яйце
нутела
захар
ванилова захар
приготвяне:
Замесете тесто,което оставяте в хладилник за около 1 час увито в стреч фолио.
Разточвате тестото на 0,5мм.,и вадите с чаша/6-7мм/ кръгове.Във всеки кръг сложете по 1/2ч.л.нутела.Намазвате краищата в кръг с разбито яйце.Прихлупвате на полумесец и притискате краищата с вилица.Обръщате всяко и от другата страна и пак повтаряте краищата с вилица.Пържите в олио на средна температура.Изваждайте ги в/у кухненска хартия.Всяка пирожка овалвайте в захар смесена с ванилова захар.
П.п.След като замесите тестото,ще ви се стори много твърдо и не добре омесено,но след престоя в хладилника тестото става меко и гладко!!!
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1535912453315539/?notif_t=group_comment
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
28/02/2016 - 3 Comments
28/01/2021 - 0 Comments
02/04/2018 - 3 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар