menu
неделя, 30 ноември 2014 г.
КИФЛИЧКИ
Продукти:
2 яйца
500 мл.прясно мляко
1 мая
150 мл.олио
1 с.л.сол
1 с.л.захар
около 1200 кг.брашно
още:
яйце за намазване
125 гр.масло/от хладилника/
плънка:
1 яйце и 300 гр.сирене
или
мармалад
нутела
приготвяне:
Замесете меко тесто,и го оставете за 30 мин.покрито с кухненска кърпа.Разделете тестото на 4 части.От всяка част разточвате кръг и режете на 8.Навивате кифлички с плънка по избор.Редете ги в тавата на фурната с хартия.Намазват се с яйце и в/у тях се стърже на едрата страна на рендето масло.Пекът се/без да втасват/ на 180 градуса.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
13/02/2015 - 3 Comments
31/10/2017 - 2 Comments
31/05/2020 - 1 Comments
Ваня благодаря ти , къщата ми ухае на тези кифлички , страхотни са ! Аз много рядко спазвам точната рецепта , тук я спазих и всичко ми отиде така, като е написано ( разбира се това не бива да подвежда хората от към брашното , то винаги е различно ) .
ОтговорИзтриванеКифличките станаха уникални.Много благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеВаня,а може ли да попитам защо да не втасват? Когато правя кифли и не втасват преди печене не се получават хубави?
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви за лесната и много сполучлива рецепта.Достатъчно ми беше да втасат само 30 минути.Когато се пекат ,те продължават да втасват и увеличават обема си 3-4 пъти.Препоръчвам ви точно тази рецепта ,изпълнена по описания начин и ви уверявам,че резултатът ви ще бъде отличен!
ОтговорИзтриване