menu

неделя, 30 ноември 2014 г.

КИФЛИЧКИ







Продукти:

2 яйца
500 мл.прясно мляко
1 мая
150 мл.олио
1 с.л.сол
1 с.л.захар
около 1200 кг.брашно

още:

яйце за намазване
125 гр.масло/от хладилника/

плънка:

1 яйце и 300 гр.сирене

или

мармалад
нутела

приготвяне:

Замесете меко тесто,и го оставете за 30 мин.покрито с кухненска кърпа.Разделете тестото на 4 части.От всяка част разточвате кръг и режете на 8.Навивате кифлички с плънка по избор.Редете ги  в тавата на фурната с хартия.Намазват се с яйце и в/у тях се стърже на едрата страна на рендето масло.Пекът се/без да втасват/ на 180 градуса.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/










4 коментара:

  1. Ваня благодаря ти , къщата ми ухае на тези кифлички , страхотни са ! Аз много рядко спазвам точната рецепта , тук я спазих и всичко ми отиде така, като е написано ( разбира се това не бива да подвежда хората от към брашното , то винаги е различно ) .

    ОтговорИзтриване
  2. Кифличките станаха уникални.Много благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
  3. Ваня,а може ли да попитам защо да не втасват? Когато правя кифли и не втасват преди печене не се получават хубави?

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря Ви за лесната и много сполучлива рецепта.Достатъчно ми беше да втасат само 30 минути.Когато се пекат ,те продължават да втасват и увеличават обема си 3-4 пъти.Препоръчвам ви точно тази рецепта ,изпълнена по описания начин и ви уверявам,че резултатът ви ще бъде отличен!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице