menu
четвъртък, 29 януари 2015 г.
ДОМАШНИ БИШКОТИ
ПРОДУКТИ:
5 ЯЙЦА
60 ГР.БРАШНО
60 ГР.НИШЕСТЕ/ОБИКНОВЕНО/
125 ГР.ЗАХАР
ПРИГОТВЯНЕ:
ОТДЕЛЕТЕ ЯЙЦАТА БЕЛТЪК ОТ ЖЪЛТЪК.
РАЗБИЙТЕ С МИКСЕР БЕЛТЪЦИТЕ С ПОЛОВИНАТА ОТ ЗАХАРТА.
КЪМ ТЯХ ДОБАВЕТЕ И ЛЕКО РАЗБИТИТЕ ЖЪЛТЪЦИ С ОСТАНАЛАТА ЗАХАР.
РАЗБЪРКАЙТЕ С ШПАКЛА ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ЕДНОРОДНА СМЕС.
КЪМ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ДОБАВЕТЕ СМЕСЕНОТО БРАШНО С НИШЕСТЕ.
ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПВА В ШПРИЦ С КРЪГЪЛ НАКРАЙНИК.
В ТАВА С ХАРТИЯ СЕ ШПРИЦОВАТ БИШКОТИ ДЪЛГИ ОКОЛО 10 СМ. ИЛИ ПО-ВАШЕ ЖЕЛАНИЕ.
ПЕЧЕМ НА 170 ГРАДУСА ОКОЛО 15-20 МИН.ДО ЗЛАТИСТО.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1559931337580317/?notif_t=group_comment
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
09/10/2014 - 0 Comments
19/01/2016 - 19 Comments
22/11/2015 - 26 Comments
Страхотно изглеждат Ванюшка! Отдавна се каня да търся рецепта за бишкоти! Благодаря!
ОтговорИзтриванеГЕРИ,И АЗ БЛАГОДАРЯ ЗА ДОВЕРИЕТО.
ОтговорИзтриванеВаня страхотни рецепти ни предлагаш. Благодаря ти. И си стахотна кулинарка. Имама един въпрос за нишестето, което се слага при приготвянето на бишкотите. Нишестето пшенични или царевично е? Благодаря ти предваритело
ОтговорИзтриванеГале,пшненично е нишестето,а най-добре е картофено нишесте.
ИзтриванеТоку що ги направих. Просто нямам думи. Толкова са хрупкави и вкусни. Нямах пшенично нишесте и ги направих с царевично и пак са супер. Сега ще разбъркам и една сметанка и ще топим и ще хапваме, ох, само ако имаше и течен шоколад. Сега мога спокойно да дам и на дъщеря си, защото зная какво точно има в тях. Благодаря за прекрасните рецепти. Сърдечни поздрави.
ОтговорИзтриване