menu

събота, 17 януари 2015 г.

ШОКОЛАДОВА МЕЧТА



ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:

540 МЛ.КИСЕЛО МЛЯКО
300 ГР.БРАШНО
150-200 ГР.ЗАХАР
120 МЛ.ОЛИО
25 ГР.КАКАО
2 Ч.Л.СОДА БИКАРБОНАТ

ПРОДУКТИ ЗА ГАНАШ:

150 ГР.МАСЛО
150 ГР.ШОКОЛАД
100 ГР.ЗАХАР
120 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО

ПРИГОТВЯНЕ НА БЛАТА:

В КИСЕЛОТО МЛЯКО ШУПНЕТЕ СОДАТА БИКАРБОНАТ.
ДОБАВЕТЕ ЗАХАР,ОЛИО И СМЕСЕНОТО БРАШНО С КАКАО.
БЪРКАЙТЕ 2-3 МИН.С МИКСЕР.
СИПЕТЕ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС В СЪД С ПАДАЩИ СТЕНИ 18-28СМ.,НАМАЗАН С МЕКО МАСЛО.
ПЕЧЕМ НА 200 ГРАДУСА ДО ЧИСТА КЛЕЧКА.
ОСТАВЕТЕ БЛАТА ДА ИЗСТИНЕ.
ИЗВАДЕТЕ ВНИМАТЕЛНО БЛАТА ОТ ФОРМАТА,И ГО ОБЪРНЕТЕ НА СТРАНАТА НА КОЯТО СЕ Е ПЕКЪЛ.СЛЕД ТОВА ГО ВЪРНЕТЕ ВЪВ ФОРМАТА/ДОЛНАТА ЧАСТ КЪМ ТАВАТА ДА БЪДЕ ОТ ГОРЕ/.
ТАЗИ СТРАНА Е РАВНА И ИЗГЛЕЖДА ГЛАДКА.

ПРИГОТВЯНЕ НА ГАНАШ:

В СЪД НА КОТЛОНА РАЗТОПЕТЕ МАСЛОТО.
МАХНЕТЕ ГО ОТ КОТЛОНА И ДОБАВЕТЕ СИТНО НАРЯЗАН ШОКОЛАД,ПРЯСНО МЛЯКО И ЗАХАР.РАЗБЪРКАЙТЕ И ОСТАВЕТЕ  ДА ИЗСТИНЕ.
ГОТОВИЯ ГАНАШ СИПЕТЕ В/У БЛАТА.
ОСТАВЕТЕ ДА СЕ СТЕГНЕ/НЕ В ХЛАДИЛНИК/.
АКО МОЖЕ ДА ЧАКАТЕ,АЗ НЕ МОЖАХ И МОЖЕ ДА ЗАБЕЛЕЖЕТЕ МОЯ ГАНАШ СЕ РАЗТЕЧЕ ПРИ РЯЗАНЕТО НА СЛАДКИША!

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1555444238029027/?notif_t=group_comment


















3 коментара:

  1. Ваня, това е нашата мечта..Една шоколадова мечта...Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  2. Понеже нямам везна..300гр брашно колко ще е в чаши?Благодаря :)

    ОтговорИзтриване
  3. Вчера попаднах на тази рецепта и я направих, спазвайки всички стъпки в рецептата. След, които престоя в хладилника стана невероятно вкусна!
    Ще си я правя с удоволствие отново!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице