menu
!doctype>
събота, 17 януари 2015 г.
ШОКОЛАДОВА МЕЧТА
ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:
540 МЛ.КИСЕЛО МЛЯКО
300 ГР.БРАШНО
150-200 ГР.ЗАХАР
120 МЛ.ОЛИО
25 ГР.КАКАО
2 Ч.Л.СОДА БИКАРБОНАТ
ПРОДУКТИ ЗА ГАНАШ:
150 ГР.МАСЛО
150 ГР.ШОКОЛАД
100 ГР.ЗАХАР
120 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
ПРИГОТВЯНЕ НА БЛАТА:
В КИСЕЛОТО МЛЯКО ШУПНЕТЕ СОДАТА БИКАРБОНАТ.
ДОБАВЕТЕ ЗАХАР,ОЛИО И СМЕСЕНОТО БРАШНО С КАКАО.
БЪРКАЙТЕ 2-3 МИН.С МИКСЕР.
СИПЕТЕ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС В СЪД С ПАДАЩИ СТЕНИ 18-28СМ.,НАМАЗАН С МЕКО МАСЛО.
ПЕЧЕМ НА 200 ГРАДУСА ДО ЧИСТА КЛЕЧКА.
ОСТАВЕТЕ БЛАТА ДА ИЗСТИНЕ.
ИЗВАДЕТЕ ВНИМАТЕЛНО БЛАТА ОТ ФОРМАТА,И ГО ОБЪРНЕТЕ НА СТРАНАТА НА КОЯТО СЕ Е ПЕКЪЛ.СЛЕД ТОВА ГО ВЪРНЕТЕ ВЪВ ФОРМАТА/ДОЛНАТА ЧАСТ КЪМ ТАВАТА ДА БЪДЕ ОТ ГОРЕ/.
ТАЗИ СТРАНА Е РАВНА И ИЗГЛЕЖДА ГЛАДКА.
ПРИГОТВЯНЕ НА ГАНАШ:
В СЪД НА КОТЛОНА РАЗТОПЕТЕ МАСЛОТО.
МАХНЕТЕ ГО ОТ КОТЛОНА И ДОБАВЕТЕ СИТНО НАРЯЗАН ШОКОЛАД,ПРЯСНО МЛЯКО И ЗАХАР.РАЗБЪРКАЙТЕ И ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИНЕ.
ГОТОВИЯ ГАНАШ СИПЕТЕ В/У БЛАТА.
ОСТАВЕТЕ ДА СЕ СТЕГНЕ/НЕ В ХЛАДИЛНИК/.
АКО МОЖЕ ДА ЧАКАТЕ,АЗ НЕ МОЖАХ И МОЖЕ ДА ЗАБЕЛЕЖЕТЕ МОЯ ГАНАШ СЕ РАЗТЕЧЕ ПРИ РЯЗАНЕТО НА СЛАДКИША!
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1555444238029027/?notif_t=group_comment
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ваня, това е нашата мечта..Една шоколадова мечта...Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеПонеже нямам везна..300гр брашно колко ще е в чаши?Благодаря :)
ОтговорИзтриванеВчера попаднах на тази рецепта и я направих, спазвайки всички стъпки в рецептата. След, които престоя в хладилника стана невероятно вкусна!
ОтговорИзтриванеЩе си я правя с удоволствие отново!