menu
четвъртък, 12 февруари 2015 г.
ЛУДО ТЕСТО
ПРОДУКТИ:
250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1 С.Л.ЗАХАР
1 С.Л.БРАШНО
1 МАЯ/42 ГР./
1 КГ.БРАШНО
1 БАКПУЛВЕР
2 ЯЙЦА
400 МЛ.КИСЕЛО МЛЯКО
3 Ч.Л.ЗАХАР
4 С.Л.ОЛИО
1 Ч.Л.СОЛ
ПРИГОТВЯНЕ:
РАЗТВОРЕТЕ МАЯТА В ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО.ДОБАВЕТЕ 1 С.Л.ЗАХАР, 1 С.Л.БРАШНО И ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ 1 БАКПУЛВЕР,ЗАХАР,СОЛ,ЛЕКО РАЗБИТИ ЯЙЦА,КИСЕЛО МЛЯКО,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО,КОЕТО СЛАГАТЕ ВЕДНАГА В НАМАЗНЕНА КЕСИЯ.ИЗВАЖДАМЕ ВЪЗДУХА ОТ НЕЯ И СЕ ЗАВЪРЗВА ЗДРАВО.СЛАГА СЕ В ХЛАДИЛНИК ЗА 4 ЧАСА А НАЙ-ДОБРЕ ПРЕЗ НОЩА.ТОВА ТЕСТО МОЖЕ ДА СЕДИ И ДО 7 ДЕНА В ХЛАДИЛНИК.ОТ НЕГО МОЖЕ ДА СЕ ПРАВЯТ МЕКИЦИ,ПИЦА,ПИРОЖКИ,ЩРУДЕЛИ,ДОРИ И КИФЛИ!
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1565509353689182/?notif_t=group_comment
СНОЩИ ЗАМЕСИХ ТЕСТОТО.ДНЕС КЪСАХ ОТ НЕГО ПАРЧЕТА КОЛКОТО ОРЕХ И ГИ РАЗДЪРПАХ С РЪЦЕ НА 0,5 СМ..ПЪРЖИХ В ОЛИО НА СРЕДНА ТЕМПЕРАТУРА!
МЕКИЦИ
Рецептата е от Coolinaria!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
17/10/2021 - 2 Comments
05/03/2017 - 2 Comments
05/04/2022 - 0 Comments
Ако ползвам суха мая пакетче, колко да сложа?
ОтговорИзтриванеПОГЛЕДНЕТЕ КАКВО ПИШЕ НА ПАКЕТЧЕТО СУХА МАЯ ЗА КОЛКО БРАШНО Е,И ДОБАВЕТЕ ЗА 1 КГ.БРАШНО.
ИзтриванеЧудна рецепта, Ваня!
ОтговорИзтриванеТакива теста обичам. Слагаш в хладилника и на сутринта имаш чудно тесто за мекички и не само:)
Поздрави!
ОТ ДНЕС МИ Е ЛЮБИМО!
ОтговорИзтриванеИдвам Ванче, с благодарност за тази рецепта. Оставих го през цялата нощ в хладилника и на сутринта хапнахме чудни мекици. Благодаря, разкошно тесто!
ОтговорИзтриванеА защо е толкова лепкаво?
ОтговорИзтриванеТака ли да го оставя или да прибавям още брашно!?!
Май не го измесих добре! После, при използване пак ли се измесва?
ДОБАВЕТЕ ОЩЕ БРАШНО.ТРЯБВА ДА СТАНЕ НОРМАЛНО МЕКО ТЕСТО!
ИзтриванеБлагодаря Ви, Ваня!
ОтговорИзтриванеСпоред мен брашното за тези продукти е малко
ОтговорИзтриванеПри точно отмерване всичко е ок. Тесто е идеално.
ИзтриванеZdraveite,iskam da popitam dali moje da ostavq testoto da vtasa na toplo za 1-2 chasa ili zaduljitelno trqbva da e v hladilnik ? Blagodarq vi
ОтговорИзтриванеМОЖЕ ДА!
ИзтриванеЗдравейте,искам да направя тутманик,колко трябва да оделя от тестото?Благодаря Ви!
Изтриване1.100 КГ ЗА ТАВА 26 СМ.
ИзтриванеМоже ли веднага,след изваждане от хладилника да се употребява?
ИзтриванеС тестото се работи веднага с изваждането от хладилника!
ИзтриванеЗдравейте, Ваня! Пробвала ли сте да направите пица и как ви се струва тестото за пица, подходящо ли е?
ОтговорИзтриванеНЕ,НЕ СЪМ ПРОБВАЛА ДА ПРАВЯ ПИЦА С ТОВА ТЕСТО.АЗ СИ ПОЛЗВАМ САМО ОРИГИНАЛНО ТЕСТО ЗА ПИЦА,НО НЯКОЙ БЕШЕ СПОМЕНАЛ,ЧЕ Е ПРАВИЛ И МУ ДОПАДА.
ИзтриванеМоже ли да ни споделите рецептата за тестото за пица?
ИзтриванеИ аз искам да попитам, може ли тестото да се съхранява за по дълго време в камерата на хладилника, разделено за по 2-3 мекици?
ОтговорИзтриванеТестото се съхранява само в хладилник до 7 дена.
ИзтриванеСтрахотно тесто.
ОтговорИзтриванеНай вкусните мекици! Благодаря ти Ваня!
ОтговорИзтриванеТова тесто е чудесно както за мекици така и за пица. Правя го от много години. Като се приготвя тестото в киселото мляко се слага и чаена лъжичка сода бикарбонат. За пица се разточва по тънко защото доста бухва тестото.
ОтговорИзтриванеВанче в миксер как да сложа продуктите?
ОтговорИзтриванеВ същия ред в който съм написала.
Изтриванездравейте Ваня, мисля да направя тестото и на другата сутрин да го оформя за питка. Трябва ли да го оставя да се отпусне малко или направо да го пека. Питката ще е кръгла, няма да правя цветя, ролца и прочие..Дали в студена или топла фурна е по-добре? Благодаря предварително.
ОтговорИзтриванеС тестото може да се работи веднага.Оформете и печете в прадварително загряна фурна.Да ви е сладко.
ИзтриванеA после тестото да не става сладко,тоест ако е сладникаво ще е подходящо само за мекици и кифлички,искам да го използвам за всичко,но ми се видя много захарта.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавата рецепта! Пробвах едната част с пържене, а другата с печене. Впечатлена съм...
ОтговорИзтриванеЦецка Калинкова
Да ви е сладко.
ИзтриванеБлагодаря ти Ваня за страхотното тесто. От толкова време се мъча да намеря подходящо тесто за мекици но за първи път ми се получиха толкова добре. Благодаряние на една твоя почитателка намерих блога ти и вече имам няколко набелязани рецепти...
ОтговорИзтриванеРадвам се,добре дошла в моята кухня.
ИзтриванеИэключително вкусни мекици станаха.СТРАХОТНА РЕЦПТА....като всичките ти
ОтговорИзтриванеБравооо
Поклон
А с пълнозърнесто брашно става ли?
ОтговорИзтриванеСтрахотно е,благодаря Ваня!
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Тази сутрин щях да правя мекици, но вчера като замесих тестото съм забравила да изкарам въздуха от плика и сега видях, че като че ли не е втасало.Какво мога да направя? Да го извадя да втаса на топло или да го оставя за още време в хладилника вече без въздух.
ОтговорИзтриванеДа попитам, тестото може ли да се разрочи и мекиците да се изрежат с чаша и после да се изпържат?
ОтговорИзтриванеЗабравих олиото да сложа дали ще стане както трябва ?за мекици ще е 😏😏😏
ОтговорИзтриване