menu
четвъртък, 12 февруари 2015 г.
ТУТМАНИК ОТ ЛУДО ТЕСТО
ПРОДУКТИ:
250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1 С.Л.ЗАХАР
1 С.Л.БРАШНО
1 МАЯ/42 ГР./
1 КГ.БРАШНО
1 БАКПУЛВЕР
2 ЯЙЦА
400 МЛ.КИСЕЛО МЛЯКО
3 Ч.Л.ЗАХАР
4 С.Л.ОЛИО
1 Ч.Л.СОЛ
ПРИГОТВЯНЕ:
РАЗТВОРЕТЕ МАЯТА В ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО.ДОБАВЕТЕ 1 С.Л.ЗАХАР, 1 С.Л.БРАШНО И ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ 1 БАКПУЛВЕР,ЗАХАР,СОЛ,ЛЕКО РАЗБИТИ ЯЙЦА,КИСЕЛО МЛЯКО,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО,КОЕТО СЛАГАТЕ ВЕДНАГА В НАМАЗНЕНА КЕСИЯ.ИЗВАЖДАМЕ ВЪЗДУХА ОТ НЕЯ И СЕ ЗАВЪРЗВА ЗДРАВО.СЛАГА СЕ В ХЛАДИЛНИК ЗА 4 ЧАСА А НАЙ-ДОБРЕ ПРЕЗ НОЩА.ТОВА ТЕСТО МОЖЕ ДА СЕДИ И ДО 7 ДЕНА В ХЛАДИЛНИК.
ОТ 1.100 КГ.ОТ ТЕСТОТО НАПРАВИХ ТУТМАНИК.
РАЗДЕЛИХ ТЕСТОТО НА ДВЕ.ВСЯКА ЧАСТ РАЗТОЧИХ НА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА.НАМАЗАХ Я С МЕКО МАСЛО,НАТРУШИХ СИРЕНЕ,И НАВИХ НА РУЛО.ПОЛУЧЕНОТО РУЛО РАЗРЯЗАХ ПО ДЪЛЖИНА И УСУКАХ.РЕДИХ В ТАВА 26 СМ.,КАТО ПЪРВАТА ЧАСТ СЛОЖИХ ОТ ВЪНШНАТА СТРАНА НА ТАВАТА,А ДРУГАТА ОФОРМИХ ПО СЪЩИЯ НАЧИН И Я СЛОЖИХ В СРЕДАТА НА ТАВАТА.ОСТАВИХ ГО ЗА ОКОЛО 30 МИН.НА ТОПЛО.ПУСНАХ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА.НАМАЗАХ С ЯЙЦЕ И ГО СЛОЖИХ ДА ГО ПЕКА В НЕЗАГРЯТА ФУРНА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1565596283680489/?notif_t=group_comment
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
03/07/2020 - 0 Comments
26/11/2017 - 2 Comments
20/12/2020 - 0 Comments
Непременно ще се пробвам!
ОтговорИзтриванеИскам да попитам, ако отворя торбата и използвам само половината тесто, а след това отново завържа останалото, ще му стане ли нещо?
ОтговорИзтриванеНЕ НИЩО НЯМА ДА МУ СТАНЕ,ПРОСТО ЗАВЪРЖЕТЕ ПАК КЕСИЯТА.
ИзтриванеБлагодаря много за бързият отговор!
Изтриванестрахотни са всички Ваши рецепти! Браво!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, казвам се Весела ;) пробвах доста от вашите рецепти и станаха страхотни всичките. Сега ще опитам и този тутманик, но не ми е ясно как разрязвате рулото на две преди да го усукате - до края ли се реже или само се цепи на половина. Благодаря предварително.
ОтговорИзтриванеИ аз не го разбрах...
ИзтриванеА ще стане ли с 15гр суха мая?
ОтговорИзтриване