menu

петък, 13 февруари 2015 г.

ИНДИЙСКИ ХЛЕБЧЕТА



ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

500 ГР.БРАШНО
1 Ч.Л.СОЛ
120 ГР.МАСЛО
240 МЛ.ВОДА

ОЩЕ:

1 С.Л.МАСЛО
БРАШНО

ПРИГОТВЯНЕ:

В ПРЕСЯТОТО БРАШНО СИПЕТЕ СОЛ И РАЗТОПЕНОТО МАСЛО.РАЗБЪРКАЙТЕ ДО ОБРАЗУВАНЕ НА ТРОХИ.ДОБАВЕТЕ ТОПЛАТА ВОДА ПОСТЕПЕННО,И ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО ЗА 20 МИН.
РАЗДЕЛЕТЕ ТЕСТОТО НА 8 ЧАСТИ ОТ ПО 100 ГР.ОФОРМЕТЕ ХУБАВИ ТОПЧЕТА.
ВСЯКО ТОПЧЕ ТОПЕТЕ В БРАШНО И ГО РАЗТОЧЕТЕ НА КРЪГЛА КОРА 2 ММ.,ПОЧТИ ПРОЗРАЧНА/30 СМ/.
НАМАЗВАТЕ С РАЗТОПЕНО МАСЛО И ПОСИПВАТЕ С ДВЕ ЩИПКИ БРАШНО.
НАВИВАТЕ КАТО НА ВЕТРИЛО,И ЗАПОЧВАТЕ ДА РУЛОВА СЕ СТРАНИЧНО.
КРАЯ НА ВСЯКО СЕ ПОДПЪХВА ПОД ОБРАЗУВАНОТО ОХЛЮВЧЕ.
СЛЕД КАТО НАПРАВИТЕ ВСИЧКИТЕ ПО-СЪЩИЯ НАЧИН,СЛАГАТЕ ТИГАН НА КОТЛОНА/НА СЛАБ ОГЪН/.ВЗИМАТЕ ЕДНО И ГО РАЗТОЧВАТЕ НА КОРА 3 ММ/ОКОЛО ЕДНА ПЕДЯ/.НАМАЗВАТЕ ТИГАНА С МАЛКО ОЛИО ИЛИ МАСЛО И СЛАГАТЕ ДА ПЕЧЕТЕ ПЪРВОТО ХЛЕБЧЕ.ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СИ РАЗТОЧВАТЕ ДРУГОТО,И ТАКА ДО КРАЯ.ПЕКАТ СЕ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1565923570314427/?notif_t=group_comment




































3 коментара:

  1. Чудни хлебчета, Ванче! След като изстинат остават ли мекички?
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Стават супер аз ги пекох на сач и като останаха за другия ден ги стоплих в микровълновата

    ОтговорИзтриване
  3. Стават и пълнени, казват се парата!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице