menu

понеделник, 2 март 2015 г.

МИЛИНКИ






















ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

500 ГР.БРАШНО
200 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
25 ГР.МАЯ
1 ЯЙЦЕ
1 Ч.Л.ЗАХАР
1 Ч.Л.СОЛ
3 С.Л.ОЛИО

2 С.Л.ОЛИО ЗА ИЗМЕСВАНЕ

ПРОДУКТИ ЗА ЗАЛИВКА:

100 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
40 ГР.МАСЛО
1 С.Л.БРАШНО

200 ГР.СИРЕНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В ПРЯСНОТО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯТА С 1 Ч.Л.ЗАХАР И 1 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ ТЕСТО И ПОСТЕПЕННО В НЕГО ДОБАВЕТЕ 2 С.Л.ОЛИО.
ОСТАВЕТЕ ТЕСТОТО ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА 11 РАВНИ ЧАСТИ.ОФОРМЕТЕ ОТ ТЯХ ХУБАВИ ТОПЧЕТА.РЕДЯТ СЕ В ТАВА 26 СМ..ПОКРИЙТЕ ГИ СЪС СТРЕЧ ФОЛИО И ОСТАВЕТЕ ДА ВТАСАТ.
В СРЕДАТА НА ВСЯКО ТОПЧЕ СЕ ПРАВИ ДУПКА С ТЪП ПРЕДМЕТ /АЗ СЪМ ИЗПОЛЗВАЛА ОТВАРАЧКА/.
ВЪВ ВСЯКА ДУПКА СЛОЖЕТЕ МАЛКО ПАРЧЕ СИРЕНЕ.ОСТАНАЛОТО СИРЕНЕ ГО НАСТЪРЖЕТЕ В/У ТОПЧЕТАТА.
НАПРАВЕТЕ СИ ЗАЛИВКА КАТО:
СЛАГАМЕ НА КОТЛОНА ЛЕКО ДА СЕ ЗАГРЕЕ ПРЯСНО МЛЯКО.МАХНЕТЕ ОТ КОТЛОНА И ДОБАВЕТЕ МАСЛО.БЪРКАЙТЕ ДА СЕ РАЗТОПИ.ДОБАВЕТЕ И 1 С.Л.БРАШНО.
С ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ЗАЛЕЙТЕ МИЛИНКИТЕ.
БЕЗ ДА ВТАСВАТ ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА ДО ГОТОВНОСТ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/































3 коментара:

  1. Страхотни се получиха, както и всички други неща, които съм правила по Ваши рецепти! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Приготвих тези милинки като спазих грамаж и описанието за направа в рецептата.За съжаления останах разочарована от резултата, доста стегнато тесто се получи ,когато втаса омекна ,но след като се изпекоха са доста сухи и плътни,може би мазнината не е подходяща и брашното е повече,но това е моето мнение.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице