menu

събота, 14 март 2015 г.

СИРЕНЕ НА ФУРНА





ЗА ДВЕ ПОРЦИИ:

200 ГР.СИРЕНЕ
100 ГР.ПУШЕНА ШУНКА
100 ГР.КАШКАВАЛ
100 ГР.ГЪБИ ОТ КОНСЕРВА
БЕШАМЕЛ СОС

ПРОДУКТИ ЗА БЕШАМЕЛ СОС:

30 ГР.МАСЛО /1 С.Л.ПЪЛНА/
1 С.Л.БРАШНО /С ВРЪХ/
300 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
ВЕГЕТА И СОЛ НА ВКУС
ЧЕР ПИПЕР


ПРИГОТВЯНЕ НА БЕШАМЕЛ СОСА:

В СЪД НА КОТЛОНА РАЗТОПЕТЕ МАСЛО.В НЕГО ДОБАВЕТЕ БРАШНО И ГО ЗАПЪРЖЕТЕ ЗА МАЛКО.ДОБАВЕТЕ ПРЯСНО МЛЯКО,СОЛ,ЧЕР ПИПЕР И ВЕГЕТА НА ВКУС.ВАРЕТЕ ЗА ОКОЛО МИНУТА.
В СЪД НАМАЗАН С МАСЛО РЕДЕТЕ В СЛЕДВАЩИЯ РЕД:
1-НА ДЪНОТО НАРЕДЕТЕ ПОЛОВИНАТА ОТ СИРЕНЕТО НАРЯЗАНО НА ТЪНКИ ПЛОЧКИ.
2-НЯКОЛКО ЛЪЖИЦИ/3-4/ ОТ БЕШАМЕЛ СОСА.
3-ГЪБИ
4-ПУШЕНА ШУНКА НАРЯЗАНА НА ТЪНКО.
5-НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ.
6-СИРЕНЕ НАРЯЗАНО НА ПЛОЧКИ
7-НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ
ПЕЧЕМ НА 200 ГРАДУСА ДО РАЗТОПЯВАНЕ НА КАШКАВАЛА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА

https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



























1 коментар:

Zu-zu погачице