menu
четвъртък, 2 април 2015 г.
СОЛЕНИ ВЕЛИКДЕНСКИ ГЕВРЕЦИ
ПРОДУКТИ:
620 гр.брашно
30 гр.мая
1 ч.л.захар
1 ч.л.сол
1 яйце
80 гр.масло
150 гр.прясно мляко
150 гр.кисело мляко
още:
6 боядисани яйца
1 яйце за намазване
приготвяне:
В съд с топло прясно мляко разтворете маята със захар и 1 с.л.брашно.Оставете да шупне.
В пресятото брашно добавете сол,леко разбито яйце,кисело мляко,разтопено масло и шупналата мая.Замесете меко тесто.Оставете да втаса на топло.
Втасалото тесто разделете на 12 равни части.От всяка направете фитил.Взимате два фитила и усуквате единия около другия.Направете кръг и съединете крайщата.Редете в тава с хартия.В средата на всеки геврек сложете по-едно боядисано яйце,и оставете за около 20 мин.
Намажете с леко разбито яйце и печете на 180 градуса /заедно с яйцето!/
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1586930378213746/?notif_t=group_comment
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 18/03/2015 - 12 Comments
- 30/07/2019 - 1 Comments
- 16/06/2015 - 1 Comments
Ванче, може ли да споделиш и техниката за боядисване на яйцата? Благодаря!
ОтговорИзтриванеЯйцата са купени.
Изтриване