menu

сряда, 22 април 2015 г.

МИНИ ПИЦИ






ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

480 ГР.БРАШНО
250 ГР.ПРЯСНО МЛЯКО
20 ГР.МАЯ
1/2 ПАКЕТЧЕ БАКПУЛВЕР
1 Ч.Л.СОЛ
1 Ч.Л.ЗАХАР
50 МЛ.ОЛИО


ПРОДУКТИ ЗА ПЛЪНКА:

1 БЕЛТЪК
1 МОЦАРЕЛА
200 ГР.КОЛБАС
1/2 ЧЕРВЕНА ЧУШКА
РИГАН
СОЛ
МАСЛИНИ НА СИТНО
И ДР.

ОЩЕ:

ЖЪЛТЪК ЗА НАМАЗВАНЕ
СУСАМ

ПРИГОТВЯНЕ:

В СЪД ПРЕСЕЙТЕ БРАШНО.КЪМ НЕГО ДОБАВЕТЕ СОЛ И БАКПУЛВЕР.
В ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И 1 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
ШУПНАЛАТА МАЯ  СИПЕТЕ В БРАШНОТО.ДОБАВЕТЕ ОЛИО И ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ НА ТОПЛО ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗТОЧЕТЕ НА КОРА ДЕБЕЛА 1 СМ.С ЧАША /10 СМ./ВАДИТЕ КРЪГОВЕ И ГИ РЕДИТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.ОСТАВЕТЕ ГИ ЛЕКО ДА ВТАСАТ.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ НАПРАВЕТЕ ПЛЪНКА:РАЗБИЙТЕ БЕЛТЪКА НА СНЯГ.КЪМ НЕГО ДОБАВЕТЕ НАСТЪРГАН КОЛБАС /ИЛИ СИТНО НАРЯЗАН/,НАСТЪРГАНА МОЦАРЕЛА,ЧУШКА НАРЯЗАНА НА СИТНО,СОЛ НА ВКУС.
ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА ДА СЕ ГРЕЕ.
С ЕДНА МАЛКА ЧАША ЗА РАКИЯ ПРАВИТЕ ДУПКА В СРЕДАТА НА ВСЯКО ТЕСТО.
НАМАЗВАТЕ ОКОЛО ДУПКАТА С ЛЕКО РАЗБИТ ЖЪЛТЪК И ПОРЪСВАТЕ СЪС СУСАМ.В СРЕДАТА СЛАГАТЕ ОТ ПЛЪНКАТА  И В/У НЕЯ ПОСИПВАТЕ С РИГАН.ПЕЧЕТЕ ДО ЗЛАТИСТО.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1594508777455906/?notif_t=group_activity
























Благодаря на Сузика за чудесната рецепта.

6 коментара:

Zu-zu погачице