menu

вторник, 14 април 2015 г.

СЛАДКИШ С КОЗУНАК,КРЕМ БРЮЛЕ И КРОКАН С ОРЕХИ




ПРОДУКТИ:

300 ГР.КОЗУНАК

ЗА КРЕМ БРЮЛЕ:

6 ЖЪЛТЪКА
650 МЛ.СЛАДКАРСКА СМЕТАНА
150 ГР.ЗАХАР
2 ВАНИЛИИ
1/2 ПАКЕТЧЕ ЖЕЛАТИН

ЗА КРОКАН С ОРЕХИ:

150 ГР.СИТНО НАРЯЗАНИ ОРЕХИ
100 ГР.ЗАХАР

ПРИГОТВЯНЕ:

В СЪД НА КОТЛОНА НА БАВЕН ОГЪН СЛОЖЕТЕ СМЕТАНА,ЗАХАР,И ЛЕКО РАЗБИТИ ЖЪЛТЪЦИ.ВАРЕТЕ КРЕМА ДО СГЪСТЯВАНЕ,КАТО НЕ ДОПУСКАТЕ ДА ЗАВРИ.МАХНЕТЕ ОТ ОГЪНЯ И ДОБАВЕТЕ ВАНИЛИЯ И ПРЕДВАРИТЕЛНО НАТОПЕН ЖЕЛАТИН С МАЛКО ВОДА .
В СЪД 11-29 СМ.ИЛИ ДРУГ ПО-ВАШЕ ЖЕЛАНИЕ ДОБАВЕТЕ НАРЯЗАН НА КУБЧЕТА КОЗУНАК.ЗАЛЕЙТЕ  С ТОПЛИЯ КРЕМ И ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИК ДА СТЕГНЕ.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СИ НАПРАВЕТЕ КРОКАН.
В СЪД НА КОТЛОНА СЛОЖЕТЕ ДА КАРАМЕЛИЗИРАТЕ ЗАХАР И ИЗСИПВАТЕ НАРЯЗАНИ ОРЕХИ НА ДРЕБНО.СЛЕД ТОВА ГО ИЗСИПВАТЕ В/У НАМАСЛЕНА ХАРТИЯ И ОСТАВЯТЕ ДО ПЪЛНО ИЗСТИВАНЕ.СЛЕД ТОВА СЕ СЛАГА В ДВЕ НАЙЛОНОВИ ТОРБИЧКА И СЕ НАЧУКВА С ЧУК ЗА ПЪРЖОЛИ.
СТЕГНАТИЯ СЛАДКИШ ПОСИПЕТЕ С КРОКАН.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
















2 коментара:

Zu-zu погачице