menu
вторник, 14 април 2015 г.
СЛАДКИШ С КОЗУНАК,КРЕМ БРЮЛЕ И КРОКАН С ОРЕХИ
ПРОДУКТИ:
300 ГР.КОЗУНАК
ЗА КРЕМ БРЮЛЕ:
6 ЖЪЛТЪКА
650 МЛ.СЛАДКАРСКА СМЕТАНА
150 ГР.ЗАХАР
2 ВАНИЛИИ
1/2 ПАКЕТЧЕ ЖЕЛАТИН
ЗА КРОКАН С ОРЕХИ:
150 ГР.СИТНО НАРЯЗАНИ ОРЕХИ
100 ГР.ЗАХАР
ПРИГОТВЯНЕ:
В СЪД НА КОТЛОНА НА БАВЕН ОГЪН СЛОЖЕТЕ СМЕТАНА,ЗАХАР,И ЛЕКО РАЗБИТИ ЖЪЛТЪЦИ.ВАРЕТЕ КРЕМА ДО СГЪСТЯВАНЕ,КАТО НЕ ДОПУСКАТЕ ДА ЗАВРИ.МАХНЕТЕ ОТ ОГЪНЯ И ДОБАВЕТЕ ВАНИЛИЯ И ПРЕДВАРИТЕЛНО НАТОПЕН ЖЕЛАТИН С МАЛКО ВОДА .
В СЪД 11-29 СМ.ИЛИ ДРУГ ПО-ВАШЕ ЖЕЛАНИЕ ДОБАВЕТЕ НАРЯЗАН НА КУБЧЕТА КОЗУНАК.ЗАЛЕЙТЕ С ТОПЛИЯ КРЕМ И ОСТАВЕТЕ В ХЛАДИЛНИК ДА СТЕГНЕ.
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СИ НАПРАВЕТЕ КРОКАН.
В СЪД НА КОТЛОНА СЛОЖЕТЕ ДА КАРАМЕЛИЗИРАТЕ ЗАХАР И ИЗСИПВАТЕ НАРЯЗАНИ ОРЕХИ НА ДРЕБНО.СЛЕД ТОВА ГО ИЗСИПВАТЕ В/У НАМАСЛЕНА ХАРТИЯ И ОСТАВЯТЕ ДО ПЪЛНО ИЗСТИВАНЕ.СЛЕД ТОВА СЕ СЛАГА В ДВЕ НАЙЛОНОВИ ТОРБИЧКА И СЕ НАЧУКВА С ЧУК ЗА ПЪРЖОЛИ.
СТЕГНАТИЯ СЛАДКИШ ПОСИПЕТЕ С КРОКАН.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 02/10/2015 - 3 Comments
- 03/11/2019 - 0 Comments
- 06/04/2020 - 0 Comments
Изглежда страхотно.
ОтговорИзтриване👍👍👍👍👍👍👍
ОтговорИзтриване