menu
!doctype>
вторник, 14 април 2015 г.
РУМБА С ВИШНИ
ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:
6 БЕЛТЪКА
6 С.Л.ЗАХАР
200 ГР.НАРЯЗАНИ НА СИТНО ОРЕХИ
200 ГР.ВИШНИ БЕЗ КОСТИЛКА /МОЖЕ И ОТ КОМПОТ-ДОБРЕ ИЗЦЕДЕНИ/
110 ГР.ИЛИ 5 С.Л.БРАШНО /С ВРЪХ/
1 ВАНИЛИЯ
ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:
6 ЖЪЛТЪКА
9 С.Л.ЗАХАР
300 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
3 С.Л.БРАШНО /С ВРЪХ/
2 ВАНИЛИИ
250 ГР.МАСЛО
ОЩЕ:
1 ВАФЛЕНА КОРА
ПРИГОТВЯНЕ НА БЛАТА:
РАЗБИЙТЕ БЕЛТЪЦИ СЪС ЗАХАР НА СНЯГ.ДОБАВЕТЕ БРАШНО,ОРЕХИ,И ВИШНИ.РАЗБЪРКАЙТЕ С ШПАКЛА ВНИМАТЕЛНО.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ В ТАВА 18-28 СМ.НАМАЗАНА С МЕКО БРАШНО.ПЕЧЕТЕ ОКОЛО 20 МИН.НА 180 ГРАДУСА.ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ ПРЕСУШИТЕ БЛАТА.ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИНЕ.
ПРИГОТВЯНЕ НА КРЕМА:
В СЪД НА КОТЛОНА СЛОЖЕТЕ ПРЯСНО МЛЯКО,ЖЪЛТЪЦИ,ЗАХАР,БРАШНО И ВАНИЛИЯ.БЪРКАЙТЕ ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ГЪСТ КРЕМ.ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИНЕ.
РАЗБИЙТЕ МЕКО МАСЛО И ДОБАВЕТЕ ИЗСТИНАЛИЯ КРЕМ.БЪРКАЙТЕ С МИКСЕР ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ПУХКАВ КРЕМ.
ОТ ВАФЛЕНАТА КОРА ИЗРЕЖЕТЕ ДВЕ ЧАСТИ,КАТО НАЛОЖИТЕ ИЗСТИНАЛИЯ БЛАТ.НА ПОДНОС СЛОЖЕТЕ ЕДНАТА ВАФЛЕНА КОРА.В/У НЕЯ СЛОЖЕТЕ ПОЛОВИНАТА ОТ КРЕМА.В/У КРЕМА СЛОЖЕТЕ БЛАТА.В/У БЛАТА ОСТАНАЛИЯ КРЕМ И ЗАТВОРЕТЕ С ОСТАНАЛАТА ВАФЛЕНА КОРА.ПРИТИСКАТЕ СЛАДКИША С НЕЩО ТЕЖКО И ОСТАВЯТЕ ДА СЕ СТЕГНЕ В ХЛАДИЛНИК.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
рецепта Кулинария
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Изглежда невероятно вкусно!
ОтговорИзтриванеА дали ще се получи със замразени череши?
ОтговорИзтриванеМного красив и вкусен сладкиш, който ще повторя. Направих го в дните около Коледа и пожънах невероятен успех. Отново благодаря за рецептата :)
ОтговорИзтриване