menu
!doctype>
неделя, 12 април 2015 г.
ЕКЛЕРОВА ТОРТА
ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:
4 ЯЙЦА
150 ГР.МЕКО МАСЛО
150 ГР.ЗАХАР
1 ВАНИЛИЯ
150 ГР.БРАШНО
1 БАКПУЛВЕР
ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:
500 МЛ.ПОДСЛАДЕНА СЛАДКАРСКА СМЕТАНА
500 ГР.ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА
80 ГР.ЗАХАР
2 ПАКЕТЧЕТА ПО 15 ГР.ЖЕЛАТИН
1-2 ПАКЕТА ПРОФИТЕРОЛИ /МАЛКИ ЕКЛЕРЧЕТА/
ОЩЕ:
ПЛОДОВЕ ПО-ЖЕЛАНИЕ
ЕДНО ПАКЕТЧЕ ЖЕЛАТИН ЗА ПЛОДОВЕ
ПРИГОТВЯНЕ НА БЛАТА:
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ БАКПУЛВЕР,ЯЙЦА,МЕКО МАСЛО,ВАНИЛИЯ,ЗАХАР И РАЗБЪРКАЙТЕ С МИКСЕР ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА ГЛАДКА СМЕС.СИПЕТЕ ВЪВ ФОРМА ЗА ТОРТА 26 СМ.ПЕЧЕТЕ НА 170 ГРАДУСА.ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИНЕ И РАЗРЕЖЕТЕ БЛАТА НА ДВЕ.
РАЗБИЙТЕ СМЕТАНА,НО НЕ ПРЕКАЛЕНО.
В ДРУГ СЪД РАЗБИЙТЕ ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА СЪС ЗАХАР,ВАНИЛИЯ И ДОБАВЕТЕ РАЗТОПЕНИЯ ЖЕЛАТИН НА БАВЕН ОГЪН /БЕЗ ЗАВИРАНЕ/С ЕДНА ЛЪЖИЧКА ВОДА.ПОЛУЧЕНИЯ КРЕМ СМЕСЕТЕ С РАЗБИТА СМЕТАНА.
В ПОДНОС СЛОЖЕТЕ ЕДНАТА ПОЛОВИНА ОТ БЛАТА,СИПЕТЕ ПОЛОВИНАТА ОТ КРЕМА.НАРЕДЕТЕ ЕКЛЕРИ И ПОКРИЙТЕ С ОСТАНАЛИЯ КРЕМ.ЗАТВОРЕТЕ ТОРТАТА С ОСТАНАЛАТА ПОЛОВИНА ОТ БЛАТА.НАРЕДЕТЕ ПЛОДОВЕ ПО-ВАШЕ ЖЕЛАНИЕ.
НАПРАВЕТЕ ЖЕЛАТИНА ЗА ПЛОДОВЕ КАТО ГО ЗАЛЕЕТЕ С 180 МЛ.СТУДЕНА ВОДА И 40 ГР.ЗАХАР.СЛОЖЕТЕ ДА ЗАВРИ И ВАРЕТЕ 15 СЕК.СЛЕД ЗАВИРАНЕ.ОСТАВЕТЕ ГО ЗА 2 МИН.И ЗАЛЕЙТЕ ПЛОДОВЕТЕ.
ТРЯБВА ДА ПРЕСТОЙ В ХЛАДИЛНИК ПОНЕ 2 ЧАСА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар