menu
неделя, 12 април 2015 г.
ПИТА-ТАРТ С ПИЛЕШКО МЕСО
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
280 ГР.БРАШНО
5 ГР.СУХА МАЯ
1 ЯЙЦЕ
150 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
1 Ч.Л.СОЛ /РАВНА/
ПРОДУКТИ ЗА ПЛЪНКА:
3 ОБЕЗКОСТЕНИ ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА /ИЛИ БЯЛО МЕСО НА ЕДНО ПИЛЕ/
1 ЧЕРВЕНА ЧУШКА
250 ГР.ПРЕСНИ ГЪБИ /ИЛИ МАРИНОВАНИ/
1 СКИЛИДКА ЧЕСЪН
СОЛ
ВЕГЕТА
ЧЕР ПИПЕР
2-3 С.Л.ОЛИО
ПРЕСЕН МАГДАНОЗ
И ДР.
ОЩЕ:
3 ЯЙЦА
200 ГР.ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА
СУСАМ
ПРИГОТВЯНЕ НА ТЕСТОТО:
В СЪД С ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СУХА МАЯ,ЯЙЦЕ,КИСЕЛО МЛЯКО,СОЛ И ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО ДА ПОЧИВА ДОКАТО НАПРАВИТЕ ПЛЪНКА.
В ТИГАН НА КОТЛОНА С 2-3 С.Л.ОЛИО СЕ ЗАПЪРЖВА ПИЛЕШКО МЕСО НАРЯЗАНО НА СИТНИ ПАРЧЕТА.ДОБАВЕТЕ ГЪБИ,ЧУШКА И ПОДПРАВКИ НА ВКУС И ПЪРЖЕТЕ ДО ИЗПАРЯВАНЕ НА ТЕЧНОСТТА ОТ ГЪБИТЕ.
В ДРУГ СЪД СЕ РАЗБИВАТ ЯЙЦА СЪС ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА.
РАЗТОЧЕТЕ ТЕСТОТО ГОЛЯМО КОЛКОТО СЪДА/25 СМ./В КОЙТО ЩЕ ПЕЧЕТЕ ТАКА,ЧЕ ДА МОЖЕ ДА ПОКРИЕ И СТЕНИТЕ.ПРЕХВЪРЛЕТЕ ТЕСТОТО В ТАВАТА.СИПЕТЕ СМЕСТА ОТ ЯЙЦА И ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА,И РАЗПРЕДЕЛЕТЕ ПЛЪНКАТА ОТ МЕСО ПО ЦЯЛАТА ПОВЪРХНОСТ.ПОСИПЕТЕ СЪС СУСАМ И ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 13/09/2015 - 3 Comments
- 19/09/2020 - 0 Comments
- 16/04/2017 - 1 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар