menu
петък, 10 април 2015 г.
СОЛЕНКИ СЪС СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ
ПРОДУКТИ:
130 ГР.СИРЕНЕ
100 ГЛ.КАШКАВАЛ
150 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
1/2 Ч.Л.СОДА БИКАРБОНАТ
60 ГР.ОЛИО
1 Ч.Л.СОЛ /АКО НЕ Е СОЛЕНО СИРЕНЕТО/
260-280 ГР.БРАШНО
ОЩЕ:
ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
СУСАМ ЗА ПОРЪСВАНЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
НАСТЪРЖЕТЕ СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ НА ЕДРАТА СТРАНА НА РЕНДЕТО.ДОБАВЕТЕ ШУПНАЛАТА СОДА В КИСЕЛО МЛЯКО,ОЛИО И ПОСТЕПЕННО ДОБАВЕТЕ БРАШНО СМЕСЕНО СЪС СОЛ.ЗАМЕСЕТЕ ТЕСТО.ВЕДНАГА СЕ РАЗТОЧВА НА КРЪГЛА КОРА 0,5 ММ.РЕЖЕТЕ НА 8 ИЛИ НА ПОВЕЧЕ ПО ВАШЕ ЖЕЛАНИЕ.НАВИВА СЕ КАТО КИФЛИЧКИ.НАМАЗВАТ СЕ ВЕДНАГА С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПОРЪСВАТЕ СЪС СУСАМ.ПЕЧЕМ НА 170 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 12/10/2019 - 3 Comments
- 29/07/2015 - 0 Comments
- 02/04/2021 - 49 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар