menu

понеделник, 18 май 2015 г.

Бутер тесто с най-вкусния ванилов крем





КРЕМ ЗА ТОРТИ,ЕКЛЕРИ,ФУНИЙКИ И ДР.

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМ ВАНИЛИЯ:

500 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
50 МЛ.ВОДА
10 ГР.ЖЕЛАТИН /1 ПАКЕТЧЕ/
3 ЖЪЛТЪКА
1 ПАКЕТЧЕ ПУДИНГ ВАНИЛИЯ /37 ГР./
1 С.Л.НИШЕСТЕ
150 ГР.ЗАХАР
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
200 МЛ.СЛАДКАРСКА СМЕТАНА

ОЩЕ:

500 ГР.БУТЕР ТЕСТО
1 ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
ПУДРА ЗАХАР ЗА ПОРЪСВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

СЛОЖЕТЕ 400 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО НА КОТЛОНА ДА ЗАВРИ.
В ОСТАНАЛИТЕ 100 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ ПУДИНГ ВАНИЛИЯ И НЕШЕСТЕ.
В ДРУГ СЪД СЛОЖЕТЕ ЖЪЛТЪЦИ,ЗАХАР,ВАНИЛОВА ЗАХАР И РАЗБИЙТЕ С МИКСЕР.КЪМ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ДОБАВЕТЕ СМЕСТА ОТ ПУДИНГ И НИШЕСТЕ И С НЕПРЕКЪСНАТО РАЗБИВАНЕ С МИКСЕР ДОБАВЕТЕ ВРЯЩОТО МЛЯКО.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СЛОЖЕТЕ НА КОТЛОНА ДА ЗАВРИ.СЛЕД ЗАВИРАНЕ МАХНЕТЕ ВЕДНАГА ОТ КОТЛОНА И ДОБАВЕТЕ НАКИСНАТ ЖЕЛАТИН ВЪВ ВОДА.ОСТАВЕТЕ КРЕМА НАПЪЛНО ДА ИЗСТИНЕ.РАЗБИЙТЕ СМЕТАНА И ДОБАВЕТЕ КЪМ ХЛАДНИЯ КРЕМ.
НАРЕЖЕТЕ БУТЕР ТЕСТОТО НА ДЪЛГИ ЛЕНТИ ШИРОКИ 2-3СМ.ВСЯКА ЛЕНТА ЗАВИВАТЕ В/У ФОРМИЧКИ.НАМАЗВАТЕ ГИ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИНАТ.
СЛОЖЕТЕ КРЕМА В ШПРИЦ И ПЪЛНЕТЕ РУЛЦАТА.ПОСИПЕТЕ ГИ С ПУДРА ЗАХАР.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1604175183155932/?notif_t=group_activity




















Благодаря ти Диана за рецептата на ваниловия крем.

10 коментара:

  1. Страхотни! Толкова нежни на вид и с този лек крем, с удоволствие май ще се прекалява с тях! ;)
    Поздравления, Ваня!

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня, щастлива съм, че Ви има и мога да се уча от Вашите невероятни кулинарни умения. Имам въпрос - откъде мога да закупя формичките, които използвате в рецептата? Очаквам с нетърпение следващото Ви кулинарно предизвикателство.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси,може да се използват и формите за фунийки.А виждала съм и да се навива на фолио.

      Изтриване
  3. Здравей Ваня,искам да те питам каква сметана да ползвам на растителна или животинска основа? Благодаря!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице