menu
понеделник, 15 юни 2015 г.
ПИЛЕШКИ КРИЛЦА НА ФУРНА
ПРОДУКТИ:
1 КГ.ПИЛЕШКИ КРИЛЦА /СВИНСКИ РЕБРА/
СОЛ
ЧЕРЕН ПИПЕР
СУХ ЧЕСЪН
ПОДПРАВКА ЗА ПИЛЕ
500 МЛ.БИРА
ОЩЕ ЗА ГЛАЗУРА:
200 ГР.КЕТЧУП
3 С.Л.ЛИМОНОВ СОК /СВЕЖ/
2 С.Л.КАФЯВА ЗАХАР
ПРИГОТВЯНЕ:
В ТАВА ЗА ПЕЧЕНЕ ОСОЛЕТЕ КРИЛЦАТА ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ. ПОРЪСЕТЕ С ЧЕР ПИПЕ, ПОДПРАВКА ЗА ПИЛЕ И СУХ ЧЕСЪН НА ВКУС. ДОБАВЕТЕ 500 МЛ. БИРА /ЛЕКО СИПВАЙТЕ ОТСТРАНИ НА ТАВАТА/. ПОКРИЙТЕ С ФОЛИО ТАВАТА И ПЕЧЕТЕ НА 220 ГРАДУСА 1 ЧАС. ИЗВАДЕТЕ ТАВАТА ОТ ФУРНАТА. ВНИМАТЕЛНО ОТДЕЛЕТЕ СОСА ОТ КРИЛЦАТА. СИПЕТЕ ГО В ПОДХОДЯЩ СЪД ЗА КОТЛОНА. ДОБАВЕТЕ КЪМ НЕГО КЕТЧУП, ЗАХАР И ПРЕСЕН ЛИМОНОВ СОК. ВАРЕТЕ ДО ИЗПАРЯВАНЕ НА ПОЛОВИНАТА ОТ КОЛИЧЕСТВОТО НА ГЛАЗУРАТА/НА СИЛЕН ОГЪН 7-8 МИН./ПОЛУЧЕНАТА ГЛАЗУРА ВЪРНЕТЕ В ТАВАТА С КРИЛЦАТА. ХУБАВО ГИ НАТОПЕТЕ В НЕЯ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ. ВЪРНЕТЕ ТАВАТА ВЪВ ФУРНАТА НА 220 ГРАДУСА, НО ПРЕМЕСТЕТЕ РЕШЕТКАТА НА ФУРНАТА КОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО ПО-БЛИЗО ДО РЕОТАНИТЕ НА ФУРНАТА. ЗАПЕЧЕТЕ ЗА КРАТКО.
МОЖЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ И СВИНСКИ РЕБРА, ВМЕСТО ПИЛЕШКИ КРИЛЦА.СЛЕД КАТО НАПРАВИТЕ ГЛАЗУРАТА, МОЖЕ ДА ГИ ЗАПЕЧЕТЕ И НА СКАРА ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 02/02/2018 - 3 Comments
- 24/03/2015 - 2 Comments
- 04/11/2017 - 1 Comments
вкусотия
ОтговорИзтриванеНевероятно апетитни! Ще опитам непременно! Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви,но имат само един недостатък,бързо свършват.
ОтговорИзтриванеСкъпа, Ваня . Искам да попитам с какво мога да заместя бирата ?
ОтговорИзтриванеС вода.Поздрав.
ИзтриванеИли пилешки бульон.
Изтриване