menu

понеделник, 15 юни 2015 г.

ПИЛЕШКИ КРИЛЦА НА ФУРНА





ПРОДУКТИ:

1 КГ.ПИЛЕШКИ КРИЛЦА /СВИНСКИ РЕБРА/
СОЛ
ЧЕРЕН ПИПЕР
СУХ ЧЕСЪН
ПОДПРАВКА ЗА ПИЛЕ
500 МЛ.БИРА

ОЩЕ ЗА ГЛАЗУРА:

200 ГР.КЕТЧУП
3 С.Л.ЛИМОНОВ СОК /СВЕЖ/
2 С.Л.КАФЯВА ЗАХАР

ПРИГОТВЯНЕ:

В ТАВА ЗА ПЕЧЕНЕ ОСОЛЕТЕ КРИЛЦАТА ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ. ПОРЪСЕТЕ С ЧЕР ПИПЕ, ПОДПРАВКА ЗА ПИЛЕ И СУХ ЧЕСЪН НА ВКУС. ДОБАВЕТЕ 500 МЛ. БИРА /ЛЕКО СИПВАЙТЕ ОТСТРАНИ НА ТАВАТА/. ПОКРИЙТЕ С ФОЛИО ТАВАТА И ПЕЧЕТЕ НА 220 ГРАДУСА 1 ЧАС. ИЗВАДЕТЕ ТАВАТА ОТ ФУРНАТА. ВНИМАТЕЛНО ОТДЕЛЕТЕ СОСА ОТ КРИЛЦАТА. СИПЕТЕ ГО В ПОДХОДЯЩ СЪД ЗА КОТЛОНА. ДОБАВЕТЕ КЪМ НЕГО КЕТЧУП, ЗАХАР И ПРЕСЕН ЛИМОНОВ СОК. ВАРЕТЕ ДО ИЗПАРЯВАНЕ НА ПОЛОВИНАТА ОТ КОЛИЧЕСТВОТО НА ГЛАЗУРАТА/НА СИЛЕН ОГЪН 7-8 МИН./ПОЛУЧЕНАТА ГЛАЗУРА ВЪРНЕТЕ В ТАВАТА С КРИЛЦАТА. ХУБАВО ГИ НАТОПЕТЕ В НЕЯ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ. ВЪРНЕТЕ ТАВАТА ВЪВ ФУРНАТА НА 220 ГРАДУСА, НО ПРЕМЕСТЕТЕ РЕШЕТКАТА НА ФУРНАТА КОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО ПО-БЛИЗО ДО РЕОТАНИТЕ НА ФУРНАТА. ЗАПЕЧЕТЕ ЗА КРАТКО.

МОЖЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ И СВИНСКИ РЕБРА, ВМЕСТО ПИЛЕШКИ КРИЛЦА.СЛЕД КАТО НАПРАВИТЕ ГЛАЗУРАТА, МОЖЕ ДА ГИ ЗАПЕЧЕТЕ И НА СКАРА ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


























6 коментара:

Коледна питка