menu
понеделник, 15 юни 2015 г.
Понички с течен шоколад и бисквити
ПРОДУКТИ:
200 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
30 ГР.ПРЯСНА МАЯ
1 Ч.Л.ЗАХАР
1 Ч.Л.СОЛ
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВ ЗАХАР
2 ЯЙЦА
ОКОЛО 500 ГР.БРАШНО ЗА МЕКО ТЕСТО
ОЩЕ:
ТЕЧЕН ШОКОЛАД
2 С.Л.СМЛЕНИ МАСЛЕНИ БИСКВИТИ
ПРИГОТВЯНЕ:
РАЗТВОРЕТЕ МАЯТА В ПРЯСНО МЛЯКО С 1 Ч.Л.ЗАХАР И 1 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ДРУГ СЪД РАЗБИЙТЕ ЛЕКО ЯЙЦА С ВАНИЛОВА ЗАХАР.ДОБАВЕТЕ ШУПНАЛАТА МАЯ И БРАШНОТО ПОСТЕПЕННО ДО ПОЛУЧАВАНЕ НА МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО /БЕЗ ДА ГО ПРИМЕСВАТЕ/ РАЗТОЧВАТЕ НА КРЪГЛА КОРА 0,5 ММ.ВАДЕТЕ КРЪГЧЕТА С ЧАША 10 СМ.НА ПОЛОВИНАТА ОТ КРЪГЧЕТАТА СЛОЖЕТЕ ПО 1 Ч.Л.СМЕС ОТ ТЕЧЕН ШОКОЛАД СЪС СМЛЕНИ БИСКВИТИ.ОСТАНАЛИТЕ КРЪГОВЕ ПО КРАИЩАТА МИНАВАТЕ С НАТОПЕН ПРЪСТ ВЪВ ВОДА И ПОХЛУПВАТЕ ПЪРВИТЕ С ШОКОЛАДА.ОСТАВЯТЕ ДА ВТАСАТ ОКОЛО 30 МИН.ПЪРЖАТ СЕ В ОЛИО НА СРЕДНА ТЕМПЕРАТУРА.ГОТОВИТЕ ПОНИЧКИ ВАДЕТЕ В/У КУХНЕНСКА САЛФЕТКА.ТОПЛИ ПОРЪСВАТЕ С ПУДРА ЗАХАР.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
05/08/2015 - 2 Comments
21/08/2014 - 2 Comments
02/06/2015 - 3 Comments
Здравейте!Много харесвам рецептите Ви,но сега омесих тестото и...се сетих..няма никаква мазнина нито захар!?Ще имам ли проблем?
ОтговорИзтриване