menu
събота, 13 юни 2015 г.
КАРТОФИ "КАРБОНАРА"
ПРОДУКТИ ЗА 2 ПОРЦИИ:
600 ГР. СВАРЕНИ КАРТОФИ /НО НЕ ПРЕКАЛЕНО/
250 МЛ.СМЕТАНА ЗА ГОТВЕНЕ
100 ГР.ШУНКА
1 МАЛКА ГЛАВА ЛУК
80 ГР.НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ
СОЛ
ЧЕР ПИПЕР
КЪРИ
ЧЕСЪН НА ПРАХ
2-3 С.Л.ОЛИО
ПРИГОТВЯНЕ:
СВАРЕТЕ КАРТОФИ.ОБЕЛЕТЕ ГИ И ГИ НАРЕЖЕТЕ НА ФИЛИЙКИ.В СЪД НА КОТЛОНА ЗАПЪРЖЕТЕ ДО ЗЛАТИСТО СИТНО НАРЯЗАНА ГЛАВА ЛУК И СИТНО НАРЯЗАНА ШУНКА.В ДРУГ СЪД СИПЕТЕ СМЕТАНА ЗА ГОТВЕНЕ И ДОБАВЕТЕ НАСТЪРГАН НА ЕДРО КАШКАВАЛ.ДОБАВЕТЕ И ПОДПРАВКИ НА ВКУС СОЛ,ЧЕР ПИПЕР,КЪРИ И ЧЕСЪН НА ПРАХ.В СЪД ЗА ПЕЧЕНЕ НАМАЗАН С МАЛКО МАСЛО НАРЕДЕТЕ НАРЯЗАНИТЕ КАРТОФИ.СИПЕТЕ В/У ТЯХ ИЗПЪРЖЕНИЯ ЛУК С ШУНКА.ЗАЛЕЙТЕ СЪС СМЕТАНА В,КОЯТО СТЕ ДОБАВИЛИ КАШКАВАЛ И ПОДПРАВКИ.ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА ОКОЛО 20-25 МИН.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
14/09/2015 - 0 Comments
21/08/2014 - 0 Comments
03/11/2015 - 2 Comments
Страхотни са.Много вкусни,аз добавих и гъбки.Благодаря!
ОтговорИзтриванеМного вкусни благодаря за рецептата
ОтговорИзтриване