menu

събота, 13 юни 2015 г.

КАРТОФИ "КАРБОНАРА"





ПРОДУКТИ ЗА 2 ПОРЦИИ:


600 ГР. СВАРЕНИ КАРТОФИ /НО НЕ ПРЕКАЛЕНО/
250 МЛ.СМЕТАНА ЗА ГОТВЕНЕ
100 ГР.ШУНКА
1 МАЛКА ГЛАВА ЛУК
80 ГР.НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ
СОЛ
ЧЕР ПИПЕР
КЪРИ
ЧЕСЪН НА ПРАХ

2-3 С.Л.ОЛИО

ПРИГОТВЯНЕ:

СВАРЕТЕ КАРТОФИ.ОБЕЛЕТЕ ГИ И ГИ НАРЕЖЕТЕ НА ФИЛИЙКИ.В СЪД НА КОТЛОНА ЗАПЪРЖЕТЕ ДО ЗЛАТИСТО СИТНО НАРЯЗАНА ГЛАВА ЛУК И СИТНО НАРЯЗАНА ШУНКА.В ДРУГ СЪД СИПЕТЕ СМЕТАНА ЗА ГОТВЕНЕ И ДОБАВЕТЕ НАСТЪРГАН НА ЕДРО КАШКАВАЛ.ДОБАВЕТЕ И ПОДПРАВКИ НА ВКУС СОЛ,ЧЕР ПИПЕР,КЪРИ И ЧЕСЪН НА ПРАХ.В СЪД ЗА ПЕЧЕНЕ НАМАЗАН С МАЛКО МАСЛО НАРЕДЕТЕ НАРЯЗАНИТЕ КАРТОФИ.СИПЕТЕ В/У ТЯХ ИЗПЪРЖЕНИЯ ЛУК С ШУНКА.ЗАЛЕЙТЕ СЪС СМЕТАНА В,КОЯТО СТЕ ДОБАВИЛИ КАШКАВАЛ И ПОДПРАВКИ.ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА ОКОЛО 20-25 МИН.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/















2 коментара:

Zu-zu погачице