menu
понеделник, 29 юни 2015 г.
СУСАМОВ КЕКС
ПРОДУКТИ:
3 ЯЙЦА
250 ГР.ПУДРА ЗАХАР
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
125 ГР.РАЗТОПЕНО МАСЛО
250 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
1 Ч.Л.ОЦЕТ
КОРАТА НА 1 ПОРТОКАЛ
250 ГР.СТАФИДИ
100 ГР.НАРЯЗАНИ ОРЕХИ
450 ГР.БРАШНО
1 БАКПУЛВЕР
100 ГР.СУСАМ
ПРИГОТВЯНЕ:
В ТИГАН НА КОТЛОНА ИЗПЕЧЕТЕ СУСАМ ДО ЗЛАТИСТО.ФОРМА ЗА КЕКС НАМАЖЕТЕ С ОЛИО И ПОСИПЕТЕ С ИЗПЕЧЕНИЯ СУСАМ.
ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА.
РАЗБИЙТЕ ЯЙЦА С ПУДРА ЗАХАР И ВАНИЛОВА ЗАХАР ДО ПОБЕЛЯВАНЕ.ДОБАВЕТЕ РАЗТОПЕНО МАСЛО,КИСЕЛО МЛЯКО,КОРАТА НА 1 ПОРТОКАЛ,ОЦЕТ И ПОСТЕПЕННО БРАШНО СМЕСЕНО С БАКПУЛВЕР.КЪМ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ДОБАВЕТЕ ИЗМИТИ,ПОДСУШЕНИ СТАФИДИ И НАРЯЗАНИ ОРЕХИ.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ВЪВ ФОРМАТА ЗА КЕКС.ПЕЧЕТЕ 10 МИН.НА 180 ГРАДУСА.СЛЕД ТОВА НАМАЛЕТЕ ФУРНАТА НА 150 ГРАДУСА И ПЕЧЕТЕ ОЩЕ 30 МИН.ГОТОВИЯ КЕКС ОСТАВЕТЕ ВЪВ ФОРМАТА ДА ИЗСТИНЕ.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
17/04/2018 - 0 Comments
05/08/2015 - 0 Comments
18/07/2017 - 0 Comments
Здравей,Ваня!
ОтговорИзтриванеОбичам много сусам и кекса ме впечатли!Изпълних рецептата едно към едно,но малко се разочаровах от крайния резултат.Затова искам да споделя,за да не се случи и на друг.
Получава се доста гъсто тесто/видно от снимките/.
Времето за печене не е достатъчно-пробвах разбира се с клечка-тя бяше суха и това ме подведе-но резултатът е неизпечен,теклив кекс.Дребен проблем,ще корегирам времето и градусите,но реших да споделя.
Иначе е вкусно и много благодаря за рецептата!
Поздрави!Хубав и усмихнат ден!
Съгласна съм с вашето мнение за изпичането на кекса.Моя се получи, но го изпекох при 180 градуса и стана много вкусен.Благодаря!
ИзтриванеЗдравейте момичета...отдавна търся успешна рецепта на кекс със стафиди, и ето - намерих я, виждам от снимките, че е прекрасен /Благодаря ти Ваня, много твои рецепти ползвам / и ще го направя, у дома всички обичаме много кекс! Относно по горния коментар за печенето на кекса - всяка фурна е различна на печене, аз също пека кекса си по-дълго време от указаното в рецептата и се получава перфектен.
ОтговорИзтриване