menu

понеделник, 29 юни 2015 г.

СУСАМОВ КЕКС





























ПРОДУКТИ:

3 ЯЙЦА
250 ГР.ПУДРА ЗАХАР
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
125 ГР.РАЗТОПЕНО МАСЛО
250 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
1 Ч.Л.ОЦЕТ
КОРАТА НА 1 ПОРТОКАЛ
250 ГР.СТАФИДИ
100 ГР.НАРЯЗАНИ ОРЕХИ
450 ГР.БРАШНО
1 БАКПУЛВЕР

100 ГР.СУСАМ

ПРИГОТВЯНЕ:

В ТИГАН НА КОТЛОНА ИЗПЕЧЕТЕ СУСАМ ДО ЗЛАТИСТО.ФОРМА ЗА КЕКС НАМАЖЕТЕ С ОЛИО И ПОСИПЕТЕ С ИЗПЕЧЕНИЯ СУСАМ.
ВКЛЮЧЕТЕ ФУРНАТА НА 180 ГРАДУСА.
РАЗБИЙТЕ ЯЙЦА С ПУДРА ЗАХАР И ВАНИЛОВА ЗАХАР ДО ПОБЕЛЯВАНЕ.ДОБАВЕТЕ РАЗТОПЕНО МАСЛО,КИСЕЛО МЛЯКО,КОРАТА НА 1 ПОРТОКАЛ,ОЦЕТ И ПОСТЕПЕННО БРАШНО СМЕСЕНО С БАКПУЛВЕР.КЪМ ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ДОБАВЕТЕ ИЗМИТИ,ПОДСУШЕНИ СТАФИДИ И НАРЯЗАНИ ОРЕХИ.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ВЪВ ФОРМАТА ЗА КЕКС.ПЕЧЕТЕ 10 МИН.НА 180 ГРАДУСА.СЛЕД ТОВА НАМАЛЕТЕ ФУРНАТА НА 150 ГРАДУСА И ПЕЧЕТЕ ОЩЕ 30 МИН.ГОТОВИЯ КЕКС ОСТАВЕТЕ ВЪВ ФОРМАТА ДА ИЗСТИНЕ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















3 коментара:

  1. Здравей,Ваня!
    Обичам много сусам и кекса ме впечатли!Изпълних рецептата едно към едно,но малко се разочаровах от крайния резултат.Затова искам да споделя,за да не се случи и на друг.
    Получава се доста гъсто тесто/видно от снимките/.
    Времето за печене не е достатъчно-пробвах разбира се с клечка-тя бяше суха и това ме подведе-но резултатът е неизпечен,теклив кекс.Дребен проблем,ще корегирам времето и градусите,но реших да споделя.
    Иначе е вкусно и много благодаря за рецептата!
    Поздрави!Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съгласна съм с вашето мнение за изпичането на кекса.Моя се получи, но го изпекох при 180 градуса и стана много вкусен.Благодаря!

      Изтриване
  2. Здравейте момичета...отдавна търся успешна рецепта на кекс със стафиди, и ето - намерих я, виждам от снимките, че е прекрасен /Благодаря ти Ваня, много твои рецепти ползвам / и ще го направя, у дома всички обичаме много кекс! Относно по горния коментар за печенето на кекса - всяка фурна е различна на печене, аз също пека кекса си по-дълго време от указаното в рецептата и се получава перфектен.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице