menu
събота, 27 юни 2015 г.
Морски гевреци
КРЪСТИЛА СЪМ ГИ МОРСКИ,ЗАЩОТО ПО ВКУС ГИ СВЪРЗВАМ С ГЕВРЕЧЕТАТА НА ПЛАЖА.
ПРОДУКТИ ЗА 8 ГЕВРЕЧЕТА:
480 ГР.БРАШНО
1 Ч.Л.ЗАХАР
7 ГР.СУХА МАЯ
250 ГР.ВОДА
5 С.Л.ОЛИО
1 Ч.Л.СОЛ
ОЩЕ:
1 С.Л.МЕД
50 МЛ.ТОПЛА ВОДА
1/2 С.Л.БРАШНО
100 ГР.СУСАМ
ПРИГОТВЯНЕ:
В ТИГАН НА КОТЛОНА ЗАПИЧАТЕ СУСАМ ДО ЗЛАТИСТО /НАСИТЕНО КАФЯВО/.
ОСТАВЕТЕ НАСТРАНИ.
В ТОПЛА ВОДА 50 МЛ.РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И 1 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В СЪД ДОБАВЕТЕ ОСТАНАЛАТА ХЛАДНА ВОДА,СОЛ,ШУПНАЛАТА МАЯ И ПОСТЕПЕННО БРАШНО ДО ЗАМЕСВАНЕ НА ГЛАДКО,МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ТЕСТОТО ПОКРИТО С ЧИСТА КЪРПА ДА СИ ПОЧИНЕ 30 МИН.
РАЗДЕЛЕТЕ ТЕСТОТО НА ДВЕ ЧАСТИ.ОТ ВСЯКА ЧАСТ НАПРАВЕТЕ ДВЕ ФИТИЛА И ВСЕКИ РАЗРЯЗВАТЕ НА 8 ЧАСТИ.ОТ ВСЯКА ЧАСТ ПРАВИТЕ ТЪНКИ ФИТИЛИ 20-25 СМ.УВИВАТЕ ЕДИН ОКОЛО ДРУГ 2 ПО 2.СЪБИРАТЕ В ГРЪГ И ТОПВАТЕ ПРЪСТА СИ ВЪВ ВОДА.НАМАЗВАТЕ ДВАТА КРАЯ И ГИ ЗАЛЕПВАТЕ ЕДИН ЗА ДРУГ.ПО СЪЩИЯ НАЧИН И ОСТАНАЛИТЕ.НАПРАВЕТЕ СИ СМЕС ОТ 1 С.Л.МЕД РАЗТВОРЕН В ТОПЛА ВОДА И БРАШНО.ВСЕКИ ГЕВРЕК ТОПЕТЕ В СМЕСТА И В ИЗПЕЧЕНИЯ СУСАМ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ.РЕДЕТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.ВЕДНАГА ПЕЧЕТЕ НА 230 ГРАДУСА ЗА 15-20 МИН.
УНИКАЛНИ!
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
СМЕС ЗА НАМАЗВАНЕ НА ГЕВРЕЧЕТАТА
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
28/09/2015 - 0 Comments
12/05/2015 - 0 Comments
31/07/2021 - 0 Comments
Благодаря и за тази рецепта!
ОтговорИзтриванеVkusnooooo
ОтговорИзтриванеСлед като ги приготвих не намирам прилика във вкуса с морските гевреци, а по-скоро с рецептата ви за турски симити.
ОтговорИзтриванеХубави се получиха, но на следващия ден станаха много жилави и корави. На какво може да се дължи ?
ОтговорИзтриванеА солта и олиото кога се слагат? При замесването още ли?
ОтговорИзтриванеБлагодаря!