menu
петък, 5 юни 2015 г.
ХЛЕБЧЕТА "БАНАНЧЕТА" И ГЪБЕНА ТОПЕНИЦА
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТО-16 БР.
850-900 ГР.БРАШНО
300 МЛ.ВОДА
300 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1 С.Л.СОЛ
50 МЛ.ОЛИО
1 ЯЙЦЕ
7 ГР.СУХА МАЯ
1 Ч.Л.ЗАХАР
ОЩЕ:
2 С.Л.БРАШНО
1 С.Л.СОЛ
ВОДА ЗА ГЪСТА КАША
ПРОДУКТИ ЗА ГЪБЕНА ТОПЕНИЦА:
1 С.Л.МАСЛО
500 ГР.ПРЕСНИ ГЪБИ
400 МЛ.СМЕТАНА ЗА ГОТВЕНЕ
1 С.Л.БРАШНО
1 СКИЛИДКА ЧЕСЪН
ВЕГЕТА
СОЛ НА ВКУС
ЧЕР ПИПЕР НА ВКУС
ПРИГОТВЯНЕ НА ХЛЕБЧЕТА:
Замесите тесто от изброените продукти.Втасва окол 1 час.Разделете тестото на 16 равни части и оформете хубави топчета.Оставете ги за 15 мин.Всяко топче разточете на млък правоъгълник.Завивате на руло.Подпъхнете леко двата края.Редете в тава с леко извита форма,като на бананче.Направете по същия начин и останалите бананчета.Оставете ги за 15 мин.През това време направете гъста каша от брашно,сол и вода /по-гъста от палачинково тесто/.В/у всяко бананче правете по две линии.Печете веднага във фурна на 170 градуса.
ПРИГОТВЯНЕ НА ТОПЕНИЦА:
Измити и нарязани гъби на полумесеци се запържват с масло и ситно нарязана скилидка чесън.След като се изпари водата от гъбите и леко се зачервят,сипвате готварска сметана с 1 с.л.брашно.Добавете подправки на вкус.След завиране варете соса 5 мин.Ако желаете може да добавите изпържено пилешко месо на малки парченца.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/1610708015835982/?notif_t=group_comment
Хлебчета извор Кулинарика.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
09/12/2020 - 3 Comments
01/02/2015 - 6 Comments
13/02/2016 - 39 Comments
Много нежно и вкусно! Бананчетата са много пухкави.Топеницата - превъзходна!
ОтговорИзтриване