menu

понеделник, 29 юни 2015 г.

КАТМИ































ПРОДУКТИ:

350 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
150 МЛ.ВРЯЩА ВОДА
2 ЯЙЦА
1/2 ПАКЕТЧЕ СУХА МАЯ
200 ГР.БРАШНО
3 С.Л.ОЛИО
1 С.Л.ЗАХАР
1/2 Ч.Л.СОЛ

ОЩЕ:

МЕКО МАСЛО ЗА НАМАЗВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В СЪД СЛОЖЕТЕ ДВЕ ЯЙЦА И ПРЯСНО МЛЯКО ОТ ХЛАДИЛНИКА.РАЗБЪРКАЙТЕ И ДОБАВЕТЕ ВРЯЩА ВОДА!ДОБАВЕТЕ И  СУХА МАЯ,ЗАХАР,СОЛ ОЛИО И БРАШНО.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ОСТАВЕТЕ 1 ЧАС НА ТОПЛО.ПЕЧЕТЕ КАТМИТЕ В ТИГАН ЗА ПАЛАЧИНКИ.СЛЕД ГОТОВНОСТ ВСЯКА МАЖЕТЕ С МЕКО МАСЛО.

ПРЕПОРЪЧВАМ ЗАМЕСВАНЕ НА ДВОЙНА ДОЗА!

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/










8 коментара:

  1. някои може ли да отре4е -- голямаси маисторка - с въл6ебни ръце

    ОтговорИзтриване
  2. Мммм, какво да кажа, снимките говорят най-добре...

    ОтговорИзтриване
  3. Мдаааааа, двойната доза е задължителна ! Уникални са !

    ОтговорИзтриване
  4. А вкусът е ...по Джорджевски неповторим.....

    ОтговорИзтриване
  5. И за какво е тази вода ?!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. От баба ми знам, че катмите стават по-пухкави когато се смеси млякото с вода, иначе само с мляко ставали жилави

      Изтриване
  6. Страхотни! Много ми харесаха! Определено ще ги направя отново! Поздравления :)

    ОтговорИзтриване
  7. Чудни!Мен ме вълнува въпроса мога ли да ги забъркам вечерта, да престоят в хладилника и на сутринта само да ги пека?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице