menu

понеделник, 29 юни 2015 г.

КАТМИ































ПРОДУКТИ:

350 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
150 МЛ.ВРЯЩА ВОДА
2 ЯЙЦА
1/2 ПАКЕТЧЕ СУХА МАЯ
200 ГР.БРАШНО
3 С.Л.ОЛИО
1 С.Л.ЗАХАР
1/2 Ч.Л.СОЛ

ОЩЕ:

МЕКО МАСЛО ЗА НАМАЗВАНЕ

ПРИГОТВЯНЕ:

В СЪД СЛОЖЕТЕ ДВЕ ЯЙЦА И ПРЯСНО МЛЯКО ОТ ХЛАДИЛНИКА.РАЗБЪРКАЙТЕ И ДОБАВЕТЕ ВРЯЩА ВОДА!ДОБАВЕТЕ И  СУХА МАЯ,ЗАХАР,СОЛ ОЛИО И БРАШНО.ПОЛУЧЕНАТА СМЕС ОСТАВЕТЕ 1 ЧАС НА ТОПЛО.ПЕЧЕТЕ КАТМИТЕ В ТИГАН ЗА ПАЛАЧИНКИ.СЛЕД ГОТОВНОСТ ВСЯКА МАЖЕТЕ С МЕКО МАСЛО.

ПРЕПОРЪЧВАМ ЗАМЕСВАНЕ НА ДВОЙНА ДОЗА!

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/










10 коментара:

  1. някои може ли да отре4е -- голямаси маисторка - с въл6ебни ръце

    ОтговорИзтриване
  2. Мммм, какво да кажа, снимките говорят най-добре...

    ОтговорИзтриване
  3. Мдаааааа, двойната доза е задължителна ! Уникални са !

    ОтговорИзтриване
  4. А вкусът е ...по Джорджевски неповторим.....

    ОтговорИзтриване
  5. И за какво е тази вода ?!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. От баба ми знам, че катмите стават по-пухкави когато се смеси млякото с вода, иначе само с мляко ставали жилави

      Изтриване
  6. Страхотни! Много ми харесаха! Определено ще ги направя отново! Поздравления :)

    ОтговорИзтриване
  7. Чудни!Мен ме вълнува въпроса мога ли да ги забъркам вечерта, да престоят в хладилника и на сутринта само да ги пека?

    ОтговорИзтриване
  8. Ваня, ще ги правя, но ориентировъчно колко катми се получават от тази доза?

    ОтговорИзтриване
  9. Стана доста рядка сместа.Така ли трябва е?

    ОтговорИзтриване

Банички

  • ВЪЛЧА БАНИЦА20/11/2015 - 0 Comments
  • Питка със заквасена сметана09/10/2016 - 5 Comments
  • Торта 14/05/2017 - 12 Comments