menu
!doctype>
сряда, 24 юни 2015 г.
Сладкиш без яйца /Crnac bez jaja/
ПРОДУКТИ:
200 ГР.ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА
200 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
200 МЛ.ОЛИО
1 БАНАН И ПОЛОВИНА /180 ГР/
400 ГР.ГРИС
400 ГР.ЗАХАР /НАЙ-ДОБРЕ КАФЯВА ЗАХАР/
4 С.Л.КАКАО
1 С.Л.НЕС КАФЕ
2 Ч.Л.СОДА БИКАРБОНАТ
ЗА НАМАЗВАНЕ НА ТАВАТА:
ОЛИО
ГАЛЕТА
ЗА ГЛАЗУРА:
10 С.Л.ПРЯСНО МЛЯКО
1 С.Л.ОЛИО
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
200 ГР.ШОКОЛАД ЗА ГОТВЕНЕ
50 ГР.МАСЛО
ПРИГОТВЯНЕ:
ПАСИРАЙТЕ БАНАНА.КЪМ НЕГО ДОБАВЕТЕ ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА,ПРЯСНО МЛЯКО,ОЛИО,КАКАО,НЕС КАФЕ,ЗАХАР,СОДА БИКАРБОНАТ,ГРИС.РАЗБЪРКАЙТЕ И ПОЛУЧЕНАТА СМЕС СИПЕТЕ В СЪД НАМАЗАН С ОЛИО И ПОСИПАН С ГАЛЕТА.ПЕЧЕТЕ НА 190 ГРАДУСА.В ОРИГИНАЛНАТА РЕЦЕПТА ПИШЕ ДА СЕ ПЕЧЕ 15 МИН.НА 190 ГРАДУСА И 5 МИН.НА 210 ГРАДУСА.АЗ ГО ИЗПЕКАХ ЗА 35 МИН.НА 190 ГРАДУСА,НО ТОВА ЗАВИСИ ОТ ФУРНАТА.ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ ПРЕПЕЧЕТЕ СЛАДКИША.ТОПЛИЯ СЛАДКИШ ВЕДНАГА ЗАЛЕЙТЕ С ГЛАЗУРАТА.ОСТАВЕТЕ ДА ИЗСТИНЕ И СЕРВИРАЙТЕ.
ПРИГОТВЯНЕ НА ГЛАЗУРА:
В СЪД НА КОТЛОНА СЛОЖЕТЕ ПРЯСНО МЛЯКО,ВАНИЛОВА ЗАХАР,СИТНО НАРЯЗАН ШОКОЛАД,МАСЛО.БЪРКАТЕ ДА СЕ РАЗТОПЯТ ШОКОЛАДА И МАСЛОТО.МАХНЕТЕ ОТ ОГЪНЯ.С ТОПЛАТА ГЛАЗУРА ЗАЛЕЙТЕ ТОПЛИЯТ СЛАДКИШ.
АЗ ДОРИ И НЕ ИЗЧАКАХ ДА СЕ ОХЛАДИ СЛЕДКИША!
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Отдавна съм фен на твоите вкусни творения. Повечето бухтички ги изпробвахме даже по няколко пъти, но този сладкиш ми е пред очите от вчера всички продукти са в наличност , но имам питане колко е голяма тавичката и фурната с вентилатор ли я пускаш? Още веднъж ти благодаря за вкусните рецепти.
ОтговорИзтриванеГолимината на тавичката е 28-20.Аз пека всичко на вентилатор.
ИзтриванеБлагодаря за бързия отговор, утре ще се прави. А сега приготвям тестото за "Многолистните милинки"
ОтговорИзтриванеМного се радвам,благодаря за доверието.Лека вечер.
Изтриване