menu

петък, 7 август 2015 г.

КЕКС




ПРОДУКТИ:

4 ЯЙЦА
200 ГР.ЗАХАР /12 С.Л./
100 МЛ.ОЛИО /12 С.Л./
120 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО /12 С.Л./
200 ГР.БРАШНО /12 С.Л./
1 БАКПУЛВЕР
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
КОРАТА НА ЕДИН ЛИМОН

1 Ч.Л.КАКАО

ПРИГОТВЯНЕ:

С МИКСЕР РАЗБИЙТЕ ХУБАВО ЯЙЦА И ЗАХАР.КЪМ СМЕСТА ДОБАВЕТЕ ОЛИО,ПРЯСНО МЛЯКО,КОРАТА НА ЛИМОН,ВАНИЛОВА ЗАХАР,СМЕСЕНО БРАШНО С БАКПУЛВЕР.СЛЕД ВСЯКО ДОБАВЯНЕ РАЗБЪРКВАЙТЕ.
ОТ ПОЛУЧЕНАТА КЕКСОВА СМЕС ОТДЕЛЕТЕ 4-5 С.Л..КЪМ ОТДЕЛЕНАТА СМЕС ДОБАВЕТЕ КАКАО И РАЗБЪРКАЙТЕ.СИПЕТЕ ЖЪЛТАТА СМЕС В МАЛКА КЕКСОВА ФОРМА НАМАЗАНА С ОЛИО И ПОСИПАНА С БРАШНО.С ЛЪЖИЦА СИПЕТЕ И КАКАОВАТА СМЕС.С ДЪРВЕНО ШИШЧЕ ИЛИ ВИЛИЦА РАЗБЪРКАЙТЕ НЕЖНО.ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА ДО ГОТОВНОСТ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/













ИЗВОР КУЛИНАРИКА

7 коментара:

  1. Благодаря за прекрасната рецепта.Направих я ,получи се великолепно.

    ОтговорИзтриване
  2. Супер кекс се получи!Благодаря за рецептата!Много съм доволна и семейството също!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за хубавата рецепта!Получи се много вкусен кекс и всички са доволни!Поздрави и специални благодарности!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря за хубавата рецепта, стана прекрасен!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте! Как става кекса равен отгоре? Моят е винаги на вълни и пукнатини и е абсурд да се постави обратно! Как се получава това? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  6. Направих кекса по вашата рецепта, добавих парчета орехи и сушени череши за украса.

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте, рецептата е страхотна.

    Само че при мен два пъти се случва да се надигане само половината, а другата страна да остане ненадигната. На какво може да се дължи?
    Също така искам да попитам на колко крадуса и за колко време го печете:)
    И последно колко см е тавичката ви за кекс :)

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице