menu
неделя, 20 септември 2015 г.
ЦАРЕВИЧНИ ПЛЕТЕНИЦИ
ПРОДУКТИ:
250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
21 ГР.ПРЯСНА МАЯ
1 Ч.Л.ЗАХАР
200 ГР.ЦАРЕВИЧНО БРАШНО /ЗА КАЧАМАК/
280 ГР.БРАШНО
1 Ч.Л.СОЛ
3 С.Л.ОЛИО
2 ЯЙЦА
ОЩЕ:
80 ГР.МЕКО МАСЛО
1 ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
СМЕСЕТЕ ДВАТА ВИДА БРАШНО И ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЛЕКО РАЗБИТИ ЯЙЦА,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ В ПРЯСНО МЛЯКО СЪС ЗАХАР И 1 С.Л.ОТ БЯЛОТО БРАШНО.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ГО НА ТОПЛО ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО БЕЗ ДА ПРИМЕСВАТЕ РАЗТОЧЕТЕ НА ПЛОТ ПОСИПАНА С ЦАРЕВИЧНО БРАШНО В ПРАВОЪГЪЛНА КОРА ТЪНКА 0,5 ММ.ДО ПОЛОВИНАТА Я НАМАЖЕТЕ С МЕКО МАСЛО.ПРИХЛУПЕТЕ НЕ НАМАЗАНАТА ЧАСТ ТЕСТО В/У НАМАЗАНАТА.НАРЕЖЕЖЕТЕ ЛЕНТИ ОТ ПО 5 СМ. И ДЪЛГИ ОКОЛО 20 СМ.В СРЕДАТА НА ВСЯКА ЛЕНТА НАПРАВЕТЕ РАЗРЕЗ ДЪЛЪГ 5-6 СМ.ЕДИНИЯ КРАЙ ПОДПЪХВАТЕ НЯКОЛКО ПЪТИ ПРЕЗ ОТВОРА И РЕДИТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ ЗА ПЕЧЕНЕ.ОСТАВЕТЕ ГИ ДА ПОЧИВАТ 15 МИН,НАМАЖЕТЕ ГИ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
СНИМКА НА ИРЕНА
ИЗВОР http://sweetandsalty-irena.blogspot.co.at/2014/03/kukuruzne-pletenice-corn-braids.html
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
01/12/2015 - 2 Comments
27/05/2019 - 2 Comments
11/01/2015 - 4 Comments
здравейте не разбрах смесват ли се 2 те брашна или се оставя малко от царевичното за разточване
ОтговорИзтриванеДа смесвате двата вида брашно,но после за разточване използвате още царевично брашно за разточване примерно около 1 с.л.Не фатално и с бяло брашно да се разточи!
ИзтриванеУНИКАЛНИ СА! БЛАГОДАРЯ ТИ МИЛА!
ОтговорИзтриванеЗа царевичен грис ли става въпрос?
ОтговорИзтриване