menu

неделя, 20 септември 2015 г.

БРИОШ С ТЕЧЕН ШОКОЛАД




ПРОДУКТИ:

250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
20 ГР.МАЯ
80 ГР.ЗАХАР
1 ЯЙЦЕ
60 МЛ.ОЛИО
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР 8 ГР./ИЛИ КОРАТА НА 1 ПОРТОКАЛ/
500-550 ГР.БРАШНО

ОЩЕ:

4 С.Л.НУТЕЛА /ПЪЛНИ С ВРЪХ/
1 ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
ГАЛЕТА ЗА КЕКСОВАТА ФОРМА

ПРИГОТВЯНЕ:

ШУПНЕТЕ МАЯТА В ПОЛОВИНАТА ОТ ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО С МАЛКО ЗАХАР И БРАШНО.В СЪД СМЕСЕТЕ РАЗБИТО ЯЙЦЕ,ЗАХАР,ОЛИО,ВАНИЛОВА ЗАХАР,ОСТАНАЛОТО ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО,ШУПНАЛАТА МАЯ И  ДОБАВЯЙТЕ ПОСТЕПЕННО БРАШНО ДО ЗАМЕСВАНЕ НА ХУБАВО,МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ НА ТОПЛО ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗТОЧВАТЕ НА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА.НАМАЗВАТЕ ОБИЛНО С ТЕЧЕН ШОКОЛАД НА СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА.ЗАВИВАТЕ НА РУЛО,СЪБИРАТЕ ДВАТА КРАЯ И ГИ ЗАЛЕПЯТЕ ЕДИН ЗА ДРУГ,ЗА ДА НЕ ИЗТЕЧЕ ШОКОЛАДА ПРИ ПЕЧЕНЕ.СЛАГАТЕ В КЕКСОВА ФОРМА НАМАЗАНА С ОЛИО  И ПОСИПАНА С ГАЛЕТА.ОСТАВЕТЕ РУЛОТО ЗА 15 МИН.НАМАЖЕТЕ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПОРЪСЕТЕ АКО ЖЕЛАЕТЕ С ФИЛИРАНИ БАДЕМИ.ПЕЧЕТЕ В ЗАГРЯНА ФУРНА НА 180 ГРАДУСА ДО ГОТОВНОСТ.
В СЛУЧАЙ,ЧЕ СТЕ ПОРЪСИЛИ С ФИЛИРАНИ БАДЕМИ НА ПОЛОВИНА НА ПЕЧЕНЕТО ПОКРИЙТЕ С ФОЛИО ЗА ДА НЕ ИЗГОРЯТ,И ТАКА ПРОДЪЛЖЕТЕ ДА ПЕЧЕТЕ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

















































2 коментара:

Zu-zu погачице